Παρακολουθώντας σε εξαντλητικά ωράρια τον φρικιαστικό πόλεμο και την προπαγάνδα απόλυτου ψεύδους, που διεξάγεται ανάμεσα ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, ένα συνολικά της δύσης και της Ουκρανίας κι ένα της Ρωσίας, προσπαθώντας να “ανακαλύψουμε” αλήθειες, καταλάβαμε, έστω και καθυστερημένα, πως δεν υπάρχει πόλεμος που να διαφέρει από άλλον όταν το κεντρικό πρόσωπο είναι ο άνθρωπος και οι λαοί, που δεν αποφασίζουν πολέμους ποτέ αλλά αντί αυτών τους προκαλούν οι Ηγέτες τους που πετάνε τους λαούς στην Άβυσσο, χωρίς δεύτερη σκέψη, στον θάνατο και τον λιμό, στη θλίψη και στον πόνο πρωταγωνιστές στον εφιάλτη. Οι πολεμοχαρείς Ηγέτες δεν αγαπούν τους λαούς τους, αγαπούν το όποιο ζητούμενο Τρόπαιο και γι’αυτό το Τρόπαιο τους πρώτους που θυσιάζουν είναι τους λαούς τους.” Σκοτωθείτε για μένα”. Είκοσι χρονών παιδιά και μάνες.
Με τις σκέψεις αυτές το Independent News Greece παρουσιάζει την κατά την γνώμη του, πλέον αντιπολεμική κινηματογραφική ταινία του 1971 που γυρίστηκε ποτέ, με ελληνικούς υπότιτλους κι εναντιώνεται στους Παγκόσμιους Στυγνούς εγκληματίες Ηγέτες και επικεντρώνεται στον άνθρωπο, εκθειάζοντας την Παγκόσμια Ειρήνη των λαών.
Πολλές ταινίες του Χόλυγουντ με θέμα τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους ή τον πόλεμο στο Βιετνάμ θεωρούνται αντιπολεμικές, ενώ παραθέτουν τόσο τα θετικά, όσο και τα αρνητικά του να αγωνίζεται κανείς για την πατρίδα του. Το «Ο Johnny πήρε τ’ όπλο του», που σκηνοθέτησε ο πρώην αποκλεισμένος από το Χόλυγουντ σεναριογράφος, Ντάλτον Τράμπο, το 1971 και βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του, είναι μια κατηγορηματικά αντιπολεμική ταινία. Ο Τράμπο, μέλος του αμερικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος και καταγεγραμμένος στη Μαύρη Λίστα του γερουσιαστή Μακάρθι τη δεκαετία του ’50, δεν δίνει καμία ρομαντική χροιά σε αυτή τη θλιβερή ιστορία από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Τζόνι, ένας νέος 23 ετών, πηγαίνει να πολεμήσει και γυρίζει χωρίς χέρια ή πόδια και με ένα κενό εκεί που μέχρι πρότινος βρισκόταν το πρόσωπό του. Ο Τζόνι είναι ένας ήρωας που δεν έχει καν το δικαίωμα να πεθάνει για την πατρίδα του.

Ο Ντάλτον Τράμπο έγραψε το βιβλίο στο οποίο βάσισε την ταινία του, το 1939. Σε μια εποχή που μεγάλο ποσοστό του αμερικανικού πληθυσμού ήταν βετεράνοι, το βιβλίο γνώρισε επιτυχία και βραβεύτηκε ως το Πιο Πρωτότυπο Βιβλίο της χρονιάς στα Εθνικά Βραβεία Βιβλίου. Αρχικός στόχος του Τράμπο ήταν να αποτρέψει την συμμετοχή της Αμερικής στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως όταν στη Γερμανία αντιστάθηκε η Ρωσία, ο Τράμπο απέσυρε το βιβλίο από την αγορά, ακολουθώντας τη γραμμή του Κόμματος, που συμφωνούσε με την εμπλοκή της Αμερικής, με την προϋπόθεση πως θα συμμαχούσαν με τη Ρωσία.

Κατά την περίοδο του «κόκκινου» τρόμου στην Αμερική, ο Τράμπο μπήκε στο στόχαστρο και το όνομά του δεν αναγραφόταν στους τίτλους των ταινιών για τις οποίες είχε γράψει το σενάριο. Οι ταινίες στις οποίες έχει επιμεληθεί το σενάριο, συμπεριλαμβάνουν το «Gun Crazy» (1950), το «Διακοπές στη Ρώμη» (1953) και το «Exodus» (1960).

Η ταινία «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του» κυκλοφόρησε το 1971, όταν η Αμερική βρισκόταν πια σε έναν άλλο πολυετή και αιματηρό πόλεμο, εκείνο του Βιετνάμ. Στη μεταφορά του έργου πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, ο Τίμοθι Μπότομς, η Κάθι Φιλντς, και ο Ντόναλντ Σάδερλαντ. Το παρόν του Τζόνι, ανάπηρος καθώς είναι και βωβός, κλεισμένος σε μια αποθήκη του στρατιωτικού νοσοκομείου, απεικονίζεται με ασπρόμαυρες λήψεις σε αντίθεση με τις αναμνήσεις και τα οράματά του, που είναι έγχρωμα. Ο στρατηγός θέλει να κρατήσει το Τζόνι ζωντανό για να πειραματιστεί επάνω του, ώστε να σώσει άλλους τραυματίες, και ενώ ο Τζόνι παρακαλεί τη νοσοκόμα και όσους τον προσέχουν να τον λυτρώσουν από αυτή την ανούσια ύπαρξη, οι διαταγές του στρατηγού δεν τους το επιτρέπουν.
#independentnews χωρίς άλλα σχόλια.
Howdy! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?
This is definitely not the first moment in time I found a website that
was definitely worth commenting on. This unique write-up is interesting to me personally.
I essentially live a personal life of a great number of modes; that is to say that my
work functions range the gamut. I carry out Postpartum Massage.
Furthermore, I buy and sell collectibles. I’m getting to know Centos8.
And, that’s really a few pursuits I do. In any event,
my idea is, each of us all approaches a concern from a distinctive outlook.
Just about every encounter we have forms us and each
of our perspective of our own selves and the globe around us all.
I think finding some sort of increased experience of actuality is exactly where everything many of us talk about leads to.
That being said, precisely how will most people in that case relate?
Is it even possible? I think that our own very own additions to the Internet
Commons alters a large number of people today, most likely.
As a result think about that, bloggers and commenters. Your feedback may possibly support a different person. Or, responses
can do the contrary. Not to mention, everyone, meaning, you, me, seriously should care to try to support other individuals to improve and absolutely not
suffer. Thank you for this blog site; I am submitting this site
with my other first-rate personal blogs I’ve found that I perhaps even troubled to opine on.
Continue to keep publishing! Always keep revealing! https://mobilemassagenj.livejournal.com/5219.html
I’m very pleased to discover this web site. I need to to thank you for your time for this wonderful read!!
I definitely appreciated every bit of it and i also have you saved as a favorite to
look at new stuff on your blog.
Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and
you are just extremely fantastic. I really like what you’ve acquired here,
certainly like what you’re stating and the way in which you say it.
You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise.
I cant wait to read far more from you. This is actually a
wonderful website.