Δημήτρης Βίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)- « Βαδίζουμε προς το 3ο Συνέδριο, Ενωτικά-Συντεταγμένα και Δημοκρατικά»

0
3398

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό «Acheloos TV» .

«..Αυτό που μετράει είναι η πολιτική γραμμή δηλ. οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα της κοινωνίας. Με αυτή την έννοια, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια ταύτιση απόψεων μέσα στο κόμμα σε σχέση με αυτά που γίνονται στον κόσμο. Ας δει κάποιος τις θέσεις του κόμματος για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για το πρόβλημα της ακρίβειας , για την υγεία κλπ. Υπάρχει πλήρης συμφωνία στους κόλπους μας. Και με τη διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμφωνούμε όλοι. Άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι το ΄΄κέντρο΄΄ θα το κερδίσεις με αριστερές θέσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να διαλυθεί το ΚΙΝΑΛ για να επιτευχθεί το κέρδισμα του κεντρώου ακροατηρίου.

Εμείς παλεύουμε για να κερδίσουμε αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται «κεντρώοι», που όμως έχουν τα ίδια προβλήματα με αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται «αριστεροί» , «δεξιοί» κλπ και να δώσουμε σε αυτό τον κόσμο λύσεις και προοπτική. Για παράδειγμα : – Αποτελεί λύση το δυνάμωμα του ΕΣΥ ή θα πρέπει να δυναμώσει το ιδιωτικό σύστημα στην υγεία; – Θα πρέπει ή όχι να παρεμβαίνει το κράτος στον έλεγχο των τιμών των προϊόντων και των υπηρεσιών; Είναι χαρακτηριστικό ότι επ΄αυτών, στη διαδικασία διαμόρφωσης των θέσεων για το 3ο Συνέδριο, υπήρξε ομοφωνία και στο Πολ. Συμβούλιο και στο Πολ. Κέντρο και στην ΚΠΕ. Όσο αφορά τον τρόπο εκλογής του Προέδρου, έχουν διατυπωθεί διάφορες προτάσεις. Δεν μπορώ να πω αν είναι καλές ή κακές, ή αν θα ισχύουν για τα επόμενα 100 ή 200 χρόνια. Ο καθένας εκφράζει την άποψή του και το θέμα θα λυθεί με ψηφοφορία στο Συνέδριο. Έτσι κι΄αλλιώς, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασισθεί, το κόμμα θα συνεχίσει τη συντεταγμένη δράση του και στο μέλλον.

Η πρόθεση ενός κόμματος και μάλιστα Αριστερού, να μετατραπεί σε αρχηγικό, δεν αποτυπώνεται στο καταστατικό του, αλλά στον τρόπο που αυτό λειτουργεί. Η δική μου ανησυχία έχει να κάνει με τη συμμετοχή όλων των μελών στη διαμόρφωση της πολιτικής γραμμής. Εκεί εκδηλώνεται η άμεση δημοκρατία και η δυνατότητα να παίρνεις το καλύτερο δυνατό από το κάθε μέλος σου, εκεί διαμορφώνεται και αυτό που λέμε « κόμμα των μελών». Πάντα θα υπάρχει ιεραρχία, πάντα θα υπάρχει κάποιος Πρόεδρος . Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είμαστε στην ευχάριστη θέση σαν κόμμα, να έχουμε έναν ηγέτη που κανείς δεν τον αμφισβητεί..»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” #independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here