Πάνος Σκουρλέτης (BΙΝΤΕΟ): Η φωνή της Ελλάδας πρέπει να είναι η φωνή της ειρήνης και της επαναφοράς στην οδό της διπλωματίας

0
1661

Τα θύματα των ακραίων καταστάσεων που ζούμε είναι πρώτα απ’ όλα οι λαοί και η φωνή της Ελλάδας πρέπει να είναι υπέρ της ειρήνης, υπέρ της κατάπαυσης του πυρός και της επαναφοράς στην οδό της διπλωματίας, επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ Τηλεόραση, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Για τις προτεραιότητες της Ελλάδας στην παρούσα συγκυρία

«Στη δεδομένη συγκυρία, που βρισκόμαστε μπροστά σε ακραίες, τρομακτικές  καταστάσεις, όπου τα θύματα θα είναι οι λαοί πρώτα απ’ όλα, ο ουκρανικός λαός, μετά ο ρωσικός και μετά οι ευρωπαϊκοί λαοί, η φωνή της Ελλάδας πρέπει να είναι υπέρ της ειρήνης, υπέρ της κατάπαυσης του πυρός, της παύσης των πολεμικών συγκρούσεων, να επανέλθει η διπλωματία».

«Απολύτως λάθος η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Στέλνει λάθος σήμα σε μια λάθος συγκυρία, δεν εξυπηρετεί καθόλου τα δικά μας συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή. Είναι μια άστοχη κίνηση. Με δεδομένη τη συμμετοχή μας στη ΝΑΤΟική συμμαχία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να δείχνουμε υπερβάλλοντα ζήλο».

«Είμαστε υπέρ της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται να το αλλάξει αυτό; Φοβάμαι πάρα πολύ ότι με τις κινήσεις που κάνει πάει να αλλοιώσει αυτό τον προσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής και αυτό είναι επιζήμιο».

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

«Πάντοτε βοηθάει ο διάλογος, σημασία έχει με ποια στρατηγική πηγαίνεις, ποιες θέσεις θέλεις να εξυπηρετήσεις, πόσο έχεις ξεκάθαρα μέσα σου τα επόμενα βήματα. Εμείς τασσόμαστε αναφανδόν υπέρ μιας στρατηγικής που εξυπηρετεί τον διάλογο και με βάση τις καταγεγραμμένες, αυτές που αναγνωρίζουμε εμείς, διαφορές, την προσφυγή τελικά στο Δικαστήριο της Χάγης».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” #independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here