
Εκτός από τον πόλεμο επί ουκρανικών εδαφών μαίνεται και ένας οικονομικός πόλεμος μεταξύ Μόσχας και Δύσης.
Η απόφαση δεκάδων εταιρειών δυτικών συμφερόντων να αναστείλουν τις δραστηριότητες τους στη Ρωσία οδηγεί το Κρεμλίνο λήψη μέτρων με το κυβερνών κόμμα της Ρωσίας «Ενιαία Ρωσία» να ανακοινώνει την Τετάρτη (09/03) ότι κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε το πρώτο βήμα για την εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ξένων εταιρειών που θα φύγουν από την χώρα.
Σε ανακοίνωσή του, την οποία ανάρτησε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, προσθέτει ότι η επιτροπή που ασχολείται με την νομοθετική δραστηριότητα υποστήριξε ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει να τεθούν υπό την εποπτεία μιας νέας διοίκησης, εταιρείες στις οποίες οι ξένοι που προέρχονται από «μη φιλικές χώρες» κατέχουν μερίδιο μεγαλύτερο του 25%.
«Αυτό θα αποτρέψει την χρεοκοπία και θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Δεν έχουν διαρρεύσει προς το παρόν ονόματα επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτό το μέτρο.
Η «Ενιαία Ρωσία» ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, οι εταιρείες που είχαν ανακοινώσει ότι θα φύγουν από την Ρωσία μπορούν να αρνηθούν να τεθούν υπό νέα διοίκηση, εάν εντός πέντε ημερών ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους η πουλήσουν τις μετοχές τους, με την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν. Διαφορετικά, το δικαστήριο θα διορίσει μια προσωρινή διοίκηση για τρεις μήνες, μετά την παρέλευση των οποίων οι μετοχές της νεοσυσταθείσας οργάνωσης θα πλειστηριασθούν ενώ οι παλιές θα ρευστοποιηθούν.
►Δεν έχουν διαρρεύσει προς το παρόν ονόματα επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτό το μέτρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας: Η μάχη για την Οδησσό
-
Ακρόαση Τουλουπάκη στο Ευρωκοινοβούλιο: Φιμώνεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα
- Ουκρανία-Μαρτυρία ΒΙΝΤΕΟ: Συνέντευξη του π.Πρόεδρου του Ελληνο-Ουκρανικού συνδέσμου φιλίας
-
Πάνος Σκουρλέτης (BΙΝΤΕΟ): Η φωνή της Ελλάδας πρέπει να είναι η φωνή της ειρήνης και της επαναφοράς στην οδό της διπλωματίας
-
Αλέξης Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ): «Άμεσα μέτρα για να μη γίνει η κρίση ανθρωπιστική τραγωδία – Η πολιτική Μητσοτάκη εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα σε βάρος της κοινωνίας»
-
Γιάννης Δραγασάκης (ΗΧΗΤΙΚΟ): Η «ανέμελη» διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κοστίζει στη χώρα και στην κοινωνία
- Νάσος Ηλιόπουλος «Η Κομισιόν δείχνει ότι είναι εφικτή η παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική για την ενέργεια και η μείωση του ΕΦΚ, κάτι που ο κ. Μητσοτάκης αρνείται εδώ και 6 μήνες»
- EDITORIAL INDE – 200 δολάρια το βαρέλι ελευθερίας…
- Κατέ Καζάντη: Μπορούν οι δεξιές να είναι φεμινίστριες;
Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ”
#independent news greece————————————————————————–”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙGOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID—————————————————-Ακολουθήστε μας στο Google News————————————————————————–Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σαςinfo@independentnews.grinfo.independentnews@gmail.com————————————————————————–Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδεςFacebook: https://www.facebook.com/IndNewsGRFacebook: https://www.facebook.com/editor.inde/Facebook: https://www.facebook.com/kokinorodo——————————————————Twitter: https://twitter.com/inde_news————————————————————————–Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube———————————————————————–Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr