Θεανώ Φωτίου (ΒΙΝΤΕΟ): Ήταν τεράστιο λάθος η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, που άλλαξε ένα δόγμα δεκαετιών στη χώρα, η οποία έστελνε πάντα ανθρωπιστική βοήθεια

0
1402
     INDEPENDENT NEWS                      GREECE

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε η Θεανώ Φωτίου στο «Atlas tv» και τους δημοσιογράφους Χρήστο Τσαλικίδη και Σταύρο Οραήλογλου

• Έχει γίνει μια βίαιη καταπάτηση όλων των αρχών δικαίου με την εισβολή της Ρωσίας σε μια ανεξάρτητη χώρα, την Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε όλοι. Για αυτό και ολόκληρη η Ευρώπη συναίνεσε σε οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία. Δεν είναι η πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αντιμετωπίζουμε τέτοια εισβολή. Μην ξεχνάμε το μεγάλο μας τραύμα, την εισβολή στο ανεξάρτητο κράτος της Κύπρου ή τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, τις επεμβάσεις στη Συρία, στο Αφγανιστάν.
• Ήταν τεράστιο λάθος η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, που άλλαξε ένα δόγμα δεκαετιών στη χώρα, η οποία έστελνε πάντα ανθρωπιστική βοήθεια. Θα μπορούσαμε ως χώρα, όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, να συμβάλλουμε στην ενίσχυση στρατιωτικών νοσοκομείων, αλλά όχι να στέλνουμε εξοπλισμό παριστάνοντας το πειθήνιο παιδί της Δύσης και της Αμερικής. Χάνουμε σε διαπραγματευτική ισχύ.
• Έχουμε τεράστια προβλήματα με τις τιμές του φυσικού αερίου, που δεν προέκυψαν μόνο από τον πόλεμο ή την ενεργειακή κρίση, αλλά και από τη βίαιη απολιγνιτοποίηση που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης έως το 2023.
• Η κυβέρνηση δε χρησιμοποιεί το πλειοψηφικό κεφάλαιο που έχει η ΔΕΗ, το 34%, για να επιβάλλει καλύτερες τιμές στην αγορά. Αντίθετα, έχουμε τεράστια αισχροκέρδεια στην αγορά παραγωγής ρεύματος που έχει φτάσει τα νοικοκυριά σε απελπισία. Όλα αυτά δυστυχώς θα επιδεινωθούν με τον πόλεμο.
• Εργασιακό μεσαίωνα έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να δουλεύουμε δεκάωρα, να γίνει φτηνή η εργασία. Ανάπτυξη όμως, με φτηνή εργασία δεν υπήρχε σε κανένα κράτος των πρώην σοσιαλιστικών χωρών.
• Η αύξηση του κατώτατου μισθού όπως απεδείχθη και το 2018 που την εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενίσχυσε την αγορά και τη ζήτηση. Το ίδιο θα έκαναν και τα 2,7 δις της 13ης σύνταξης που έκοψαν από τους συνταξιούχους τρία χρόνια τώρα. Το ίδιο κάνουν και τα 3,5 δις επιδόματα και παροχές που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και που τώρα πετσοκόβει όπου μπορέι ο κ. Μητσοτάκης.
• Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη χειρότερη κρίση για τα ελληνικά νοικοκυριά και μπροστά σε μια νέα επισιτιστική και στεγαστική κρίση. Εάν τα έξοδα στέγασης (νοίκι, δάνειο, θέρμανση-ψύξη, ηλεκτρικό, κτλ), είναι πάνω από το 40% των εισοδημάτων, βρίσκομαι σε στεγαστική κρίση. Τα εισοδήματα τεσσάρων από τα δέκα ελληνικά νοικοκυριά πλέον τελειώνουν τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα. Αυτό θεραπεύεται με δύο τρόπους: να ανεβάσεις «βιαίως» τα εισοδήματα και να κάνεις πολιτικές για να ελέγξεις τα μεγάλα έξοδα, π.χ. τα ενεργειακά. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Είναι εγκληματικό το ότι η κυβέρνηση δίνει οριζόντιες ελεφρύνσεις, δηλαδή ένας που παίρνει μισθό 7.000 ευρώ έχει την ίδια επιδότηση ρεύματος, πχ 50 ευρώ, με αυτόν που παίρνει 200 ευρώ.

• Θεωρούμε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της δημοσιογραφίας, όπου κλείνουν τα ρωσικά πρακτορεία και θα απολυθούν οι εργαζόμενοι και του πολιτισμού, με τις κυρώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων και οργανισμών, θυμίζουν εποχές μακαρθισμού και είναι μεγάλη προσβολή στην ελευθεροτυπία και τον πολιτισμό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστίνα Πάντζου: «Τάγμα Αζόφ» / Του Αδόλφου τα παιδιά βγήκαν παγανιά

*Δ. Βίτσας (BINTEO): Ο Oυκρανικός λαός χρειάζεται ψωμί και γάζες κι όχι στρατό και σφαίρες

Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” #independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here