Δημήτρης Παπαδημούλης / AΥΓΗ της Κυριακής: Μεγάλη χαμένη από την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή ήπειρος – Κεντρικό ζητούμενο παραμένει η άμεση κατάπαυση του πυρός και η ειρηνική διευθέτηση

0
1652
 • Δημ. Παπαδημούλης: «Ο πόλεμος βρίσκει την Ελλάδα να καταγράφει πανευρωπαϊκά ρεκόρ ακρίβειας στις τιμές ενέργειας και καυσίμων. Χρειάζεται μια άλλη, προοδευτική κυβέρνηση και δραστικές αλλαγές πολιτικής για να περιοριστεί η ακρίβεια, να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να αξιοποιηθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια»
 • «Κεντρικό μέλημα του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ και άρα προτεραιότητα του 3ου Συνεδρίου μας πρέπει να είναι τι πρέπει να κάνουμε για να διώξουμε μια ώρα αρχύτερα την πλήρως αποτυχημένη κυβέρνηση της ΝΔ»
 • «Μεγάλη χαμένη από την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή ήπειρος – Κεντρικό ζητούμενο παραμένει η άμεση κατάπαυση του πυρός και η ειρηνική διευθέτηση, όπως ζητά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του»


   

  «Ο Πούτιν άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου, επιλέγοντας το εφιαλτικό σενάριο του πολέμου» υπογραμμίζει ο έλληνας Αντιπρόεδρος προσθέτοντας πως «η Ευρωπαϊκή ήπειρος είναι η μεγάλη χαμένη από την εισβολή στην Ουκρανία. Η άμεση κατάπαυση του πυρός, η αποκλιμάκωση και η ειρηνική διευθέτηση, όπως ζητά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παραμένει η βασική πρόκληση και το κεντρικό ζητούμενο».

  Όπως αναφέρει, «ο πόλεμος βρίσκει την Ελλάδα να καταγράφει πανευρωπαϊκά ρεκόρ ακρίβειας στις τιμές ενέργειας και καυσίμων». Για να συμπληρώσει πως «στην παταγώδη αποτυχία της ΝΔ να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας, θα προστεθεί ένα νέο πληθωριστικό κύμα, με αρνητικότατες συνέπειες στον ρυθμό ανάπτυξης και στο λαϊκό εισόδημα». Γι’ αυτό, «απαιτούνται δραστικές αλλαγές πολιτικής για τον περιορισμό της ακρίβειας, την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων που για να υλοποιηθούν χρειάζεται άλλη, προοδευτική κυβέρνηση την χώρα».

  Όσον αφορά την πρόσφατη έγκριση με συντριπτική πλειοψηφία της έκθεσής του για την ΕΚΤ, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του «γιατί αυτή η προοδευτική και σημαντική Έκθεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια ισχυρή, θετική διεκδίκηση για τα ελληνικά ομόλογα που υπηρετεί πλήρως τα εθνικά συμφέροντα και την οικονομία της Ελλάδας». Όπως επισημαίνει, η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «αποτελεί πλέον ισχυρή εθνική παρακαταθήκη και η κυβέρνηση οφείλει να την αξιοποιήσει στο πεδίο της εφαρμογής, υπέρ των συμφερόντων της χώρας, σε μια περίοδο που ακριβαίνει ο δανεισμός τόσο του δημοσίου, όσο και των επιχειρήσεων».

  Τέλος, ερωτηθείς για τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για το Συνέδριο του Απριλίου, ο Δημ. Παπαδημούλης τονίζει πως «κεντρικό μέλημα του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ και άρα προτεραιότητα και του 3ου Συνεδρίου πρέπει να είναι τι πρέπει να κάνουμε για να διώξουμε μια ώρα αρχύτερα την πλήρως αποτυχημένη κυβέρνηση της ΝΔ. Και όχι από που θα επανεκλεγεί πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας και η νέα Κεντρική Επιτροπή». Για να προσθέσει κλείνοντας πως οι προγραμματικές θέσεις που εγκρίθηκαν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Ιουλίου και το κείμενο των ‘’Θέσεων για το 3ο Συνέδριο  είναι «δύο πολύ σημαντικά και θετικά κείμενα με αριστερή ανάλυση, θέσεις και προτάσεις», τα οποία «χαράσσουν ορθά τη στρατηγική μεσοπρόθεσμα» και «πρέπει να αποτελέσουν το βάθρο για την άμεση επεξεργασία του εκλογικού-κυβερνητικού προγράμματος τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ».


   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΕΙΣ:  EDITORIAL INDE – SOS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here