Ανδρ. Ξανθός (ΒΙΝΤΕΟ): Το σχέδιο για επιστροφή των εργολάβων στο ΕΣΥ παραμένει

0
1240

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Α. Ξανθού για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) που υπηρετούν στο ΕΣΥ στις υπηρεσίες καθαριότητας-φύλαξης-σίτισης, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι θα δοθεί τρίμηνη παράταση μετά τις 31/3, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί που είναι σε εξέλιξη στα νοσοκομεία. Βεβαίως ο κ. Πλεύρης κατέστησε σαφές ότι το κυβερνητικό σχέδιο για επιστροφή των εργολαβικών συνεργείων παραμένει, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να τεκμηριώνει όφελος για το σύστημα υγείας και το κράτος.

Ο κ. Ξανθός δήλωσε ότι το μείζον πολιτικό θέμα είναι η αποτροπή της επανόδου σε ένα καθεστώς ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης και σπατάλης δημόσιου χρήματος,  εξέλιξη   η οποία έχει δρομολογηθεί από το Υπουργείο Υγείας μόνο για λόγους νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και επιρροής συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Τόνισε ότι δεν μπορεί η «επόμενη μέρα» μετά την πανδημία στο ΕΣΥ, να είναι η εκ νέου εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικά συμφέροντα και η δημιουργία συνθηκών «εργασιακής γαλέρας», θίγοντας τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια προσωπικού που έχει δώσει μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Η κυβέρνηση οφείλει κατά τον κ. Ξανθό, αναγνωρίζοντας την έμπρακτη συνεισφορά του βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων στην πανδημία, να παρατείνει μέχρι τέλος του 2022 τις υπάρχουσες συμβάσεις και να ολοκληρωθούν οι νέοι διαγωνισμοί στα νοσοκομεία, δίνοντας στους ΣΟΧ την αυξημένη μοριοδότηση για το διάστημα της πανδημίας που έχει προβλεφθεί και για τους υπόλοιπους συμβασιούχους του ΕΣΥ.

Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” #independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here