Δ. Βίτσας (BINTEO): Ο Oυκρανικός λαός χρειάζεται ψωμί και γάζες κι όχι στρατό και σφαίρες

0
2103

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « ACTION 24»:

Δεν μιλά για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων κάτι με το οποίο «φλερτάρει» η κυβέρνηση της ΝΔ…»

«…Ζούμε μια κατάσταση που δεν πρόκειται να τελειώσει γρήγορα. Δεν είναι μόνο η τελική έκβαση του πολέμου αλλά είναι και οι συνέπειες αυτού, οι οποίες θα είναι μακροχρόνιες.

Δεν ήταν μια «έξυπνη» κίνηση η αποστολή όπλων από την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη προς την Ουκρανία, έστω και αυτών των κατασχεμένων Καλάσνικοφ. Και αυτό, δεν το θέτουμε στη λογική μιας «ουδετερότητας».

Υποστηρίξαμε την αποστολή γενναίας ανθρωπιστικής βοήθειας γιατί πολλές φορές οι γάζες μπορεί να αποδεχτούν αποτελεσματικότερες από τα όπλα. Συγχρόνως αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται από την ρητή και πλήρη καταδίκη της εισβολής και του πολέμου και τη λήψη στοχευμένων κυρώσεων, κάτι που φαίνεται ότι είναι και το αποτελεσματικότερο μέτρο στην παρούσα φάση.

Τη στιγμή που ΗΠΑ , Γερμανία και άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις, διατυμπανίζουν ότι δεν θα εμπλακούν σε πολεμικές συγκρούσεις με τη Ρωσία στο Ουκρανικό έδαφος και δεν θα σπρώξουν τα πράγματα σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, έχουμε μια Ελλάδα που αμέσως έτρεξε να δώσει όπλα και να φανεί «Βασιλικότερη του Βασιλέως».

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι όλα αυτά κρατούνται για πολλά χρόνια και είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα τα βρούμε μπροστά μας.

Εξάλλου οι επιπτώσεις της κρίσης θα αρχίσουν να φαίνονται αργότερα.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν «ξεστράτισε» από μια ελληνική πολιτική η οποία έρχεται σαν συνέχεια από τον Κων. Καραμανλή, πολύ περισσότερο από τον Ανδρέα Παπανδρέου και αυτόν ακόμα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Στη χώρα μας, κάποια πράγματα έχουν αποτελέσει και έχουν διαμορφώσει μια «εθνική» πολιτική, παρόλο που έχουν συζητηθεί με εντάσεις και με ιδιαίτερη όξυνση στο πέρασμα των χρόνων ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις.

Πάρτε για παράδειγμα ότι για πρώτη φορά επί της δικής μας διακυβέρνησης, η Βουλή έβγαλε ψήφισμα υπέρ του Παλαιστινιακού κράτους, επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ υπήρξε μια μεγαλύτερη προσέγγιση της χώρας μας με τον Αραβικό κόσμο, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε συμβάλει σε πολύ ισχυρές οικονομικές σχέσεις με τη Σοβιετική Ένωση κλπ.

Οι αποφάσεις της ΕΕ είναι συγκεκριμένες: καταδικάζει την εισβολή, είναι ενάντια στη Ρωσία και λαμβάνει κυρώσεις απέναντί της.

Δεν μιλά για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων κάτι με το οποίο «φλερτάρει» η κυβέρνηση της ΝΔ…»

radicale.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΕΙΣ:  EDITORIAL INDE – SOS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here