Φεστιβάλ της Τσεχίας αίρει τη βράβευση του Εμίρ Κουστουρίτσα εξαιτίας της θέση του επικεφαλής σκηνοθέτη του Κεντρικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού

0
633

Πριν την έναρξη των επιχειρήσεων ο Σέρβος σκηνοθέτης αποδέχτηκε τη θέση θέση του επικεφαλής στο Κεντρικό Ακαδημαϊκό Θέατρο του Ρωσικού Στρατού.


Ο κ. Φένιτς μάλιστα κάλεσε και άλλα τσεχικά φεστιβάλ, τα οποία έχουν βραβεύσει στο παρελθόν τον Κουστουρίτσα, να αποσύρουν  επίσης τα βραβεία του.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πράγας Febiofest αποφάσισε να αφαιρέσει το βραβείο Cristian από τον διάσημο Σέρβο σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα λόγω «συνεργασίας του με τη Ρωσία», όπως αναφέρει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Η απόφαση να αφαιρεθεί το βραβείο από τον Σέρβο σκηνοθέτη ελήφθη λόγω του γεγονότος ότι στις 21 Φεβρουαρίου, πριν ακόμη από την έναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ο Κουστουρίτσα αποδέχτηκε την πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής σκηνοθέτη του Κεντρικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού.

Η πρωτοβουλία να αφαιρεθεί το βραβείο από τον Κουστουρίτσα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Febiofest Καμίλ Σπασίλ., προήλθε από τον ιδρυτή και επίτιμο πρόεδρο του Φεστιβάλ, Φέρο Φένιτς, και οι ιθύνοντες του Febiofest  την δέχτηκαν θετικά.

Ο Κουστουρίτσα έλαβε το Βραβείο «Cristian» το 2017 για την συνολική προσφορά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Ωστόσο, ο Φένιτς ήταν από τότε αντίθετος με τη βράβευσή του, όπως είπε, επειδή η τάση του διάσημου Σέρβου συνθέτη «να θαυμάζει και να υποστηρίζει ολοκληρωτικούς ηγέτες σημαίνει ότι παρά το ταλέντο του, δεν πληροί τις ηθικές και δημοκρατικές αξίες και τα κριτήρια για την απονομή του βραβείου».

Με πληροφορίες από TASS, https://rs.n1info.com/#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here