«Σκληρή απάντηση» υπόσχεται η Μόσχα σε όσους στέλνουν όπλα στο Κίεβο

0
408

Σκληρή απάντηση» σε όσες χώρες στέλνουν όπλα στην Ουκρανία υπόσχεται η Μόσχα, με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας να τονίζει ότι όσοι προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία, θα φέρουν και την ευθύνη αν αυτά, χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι «οι πολίτες και οι δομές της ΕΕ που εμπλέκονται στην προμήθεια θανατηφόρων όπλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι υπεύθυνοι για τυχόν συνέπειες τέτοιων ενεργειών στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Παράλληλα κατηγορεί την ΕΕ την Δύση ότι αδυνατεί να κατανοήσει τον βαθμό επικινδυνότητας τέτοιων ενεργειών και των αντίστοιχων συνεπειών.

«Οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση. Η Ρωσία θα συνεχίσει να διασφαλίζει την υλοποίηση εθνικών συμφερόντων της, χωρίς να εξετάζει τις κυρώσεις και τις απειλές τους. Είναι καιρός οι χώρες της Δύσης να καταλάβουν ότι η κυριαρχία τους στην παγκόσμια οικονομία αποτελεί προ πολλού παρελθόν», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ το ΥΠΕΞ της Ρωσίας αναφερόμενο στο «Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης» κατηγορεί την ΕΕ για υποκριτική στάση.

«Η ηγεσία της ΕΕ δεν δίστασε να ονομάσει τους πυραύλους, τα όπλα, τα πυρομαχικά, ακόμη και τα μαχητικά αεροσκάφη ως “αμυντικά” μέσα» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Οι μάσκες έπεσαν» συνεχίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η απόφαση της ΕΕ για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στον ουκρανικό στρατό «σηματοδοτεί το τέλος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως “ειρηνιστικού” εγχειρήματος για τη συμφιλίωση των ευρωπαϊκών λαών μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τέλος, η Μόσχα κατηγορεί και το Κίεβο για «πολιτική γενοκτονίας εναντίον μέρους του ίδιου του ουκρανικού πληθυσμού».Α
#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here