Νάσος Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση λειτουργεί με επικίνδυνο τρόπο για την ασφάλεια της χώρας»

0
418

«Η Ελλάδα να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο, να παίξει ενεργητικό διπλωματικό ρόλο υπέρ της ειρήνης»Την ξεκάθαρη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM».«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία είναι μια σκληρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα, για όλους τους λόγους του κόσμου, πρέπει να είναι ενάντια σε οποιαδήποτε αναθεωρητική λογική αναφορικά με το διεθνές δίκαιο, ενάντια σε οποιαδήποτε αντίληψη θέτει ζήτημα αλλαγής συνόρων».

«Η απαίτηση για κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία πρέπει να είναι ξεκάθαρη, δεν γίνεται μία χώρα που παραβιάζει με αυτόν τον τρόπο το διεθνές δίκαιο να μην έχει συνέπειες», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ τόνισε ότι «πρέπει επίσης να είναι ξεκάθαρη η απόλυτη στήριξή μας στους πρόσφυγες». «Είναι και αυτό στοιχείο του διεθνούς δικαίου», είπε, σημειώνοντας ότι «το διεθνές δίκαιο δεν μιλάει για κανονικούς ή μη κανονικούς πρόσφυγες, όπως ανακάλυψε ο κ. Μηταράκης, η κυβέρνηση του οποίου είναι εκτεθειμένη σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για παραβίαση του διεθνούς δικαίου στα νερά του Αιγαίου».

«Όλα αυτά, όμως, δεν μπορούν να σημαίνουν εμπλοκή της χώρας, με οποιοδήποτε τρόπο, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «είτε αυτό σημαίνει αποστολή στρατιωτικού υλικού, όπως έκανε η κυβέρνηση, είτε σημαίνει αποστολή Ελλήνων στρατιωτών, ένα ενδεχόμενο που άνοιξε χθες ο κ. Οικονόμου». Κατηγόρησε δε τον Κυριάκο Μητσοτάκη όχι μόνο για την ουσία της απόφασης να στείλει η Ελλάδα στρατιωτικό υλικό, αλλά και«για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε θεσμικά αυτή τη διαδικασία, χωρίς καν δηλαδή να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί αυτή τη στιγμή με επικίνδυνο τρόπο για την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Επίσης, τόνισε ότι «το δεύτερο που θα έπρεπε να κάνει σήμερα η ΝΔ, αλλά δεν έχουμε καμία ελπίδα ότι θα συμβεί, είναι να ζητήσει ένα τεράστιο συγγνώμη για τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών». «Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κλείσει μια ανοιχτή πληγή που κατανάλωνε δυσανάλογο διπλωματικό κεφάλαιο για τη χώρα, με έναν τρόπο που ταυτόχρονα εξασφάλιζε την ειρήνη και τη συνεργασία δύο χωρών και περιόριζε την τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια, η ΝΔ ήταν στο δρόμο κατά της συμφωνίας αυτής και συναντήθηκε εκεί με τα πιο ακραία στοιχεία», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου. Υπενθύμισε, ακόμα, ότι «όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέλασε Ρώσους διπλωμάτες, καθώς υπήρχαν στοιχεία για την ενεργό εμπλοκή τους σε αυτές τις κινητοποιήσεις, η ΝΔ κατήγγειλε τότε αυτή την κίνηση»«Την ίδια στιγμή που σήμερα, χρησιμοποιώντας μικροκομματικά την ουκρανική κρίση, η ΝΔ προσπαθεί να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως φιλορωσική πολιτική δύναμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση αδιευκρίνιστης ευθύνης», ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε: «ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την κρίση στην Ουκρανία για να κρύψει τις δικές του ευθύνες για τα ζητήματα της ακρίβειας, ωστόσο όλοι ξέρουμε ότι οι λογαριασμοί ρεύματος ήρθαν στους πολίτες πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή».

Σημείωσε ακόμα ότι «ήδη υπάρχει μια γενιά στην Ελλάδα που έμαθε να συγκροτεί τη ζωή της, έχοντας συνεχώς ως σημείο αναφοράς τη λέξη “κρίση”, σε τέτοιο βαθμό πλέον που αυτός ο όρος αντί να σημαίνει κάτι έκτακτο, αποκτά το χαρακτήρα μιας αρνητικής κανονικότητας».

Τέλος, εκτίμησε ότι «η φθορά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ανεπίστρεπτη». «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οφείλει όχι απλά να περιγράψει τη σημερινή αρνητική πραγματικότητα, αλλά να περιγράψει και τον τρόπο με τον οποίο τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς», επισήμανε. «Και αυτός ο διαφορετικός δρόμος περιλαμβάνει και τα ζητήματα διεθνών σχέσεων. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απλά ένα φυλάκιο του ΝΑΤΟ σε μια τυφλή σύγκρουση με την Ανατολή, σε μία Ευρώπη που είναι έτοιμη να πιάσει φωτιά. Η Ελλάδα πρέπει να παίξει ένα διπλωματικό ρόλο υπέρ της ειρήνης», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.​
#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here