Γ. Ψυχογιός: Κύριε Μηταράκη, το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι α λα καρτ… λίγη ενσυναίσθηση δεν βλάπτει

0
322

Στη Βουλή πριν από λίγο ο κ. Μηταράκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα έδειξε για μια ακόμα φορά την άγνοια, την υποτίμηση και την διαστρέβλωση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και τη στρατηγική και ρητορική της κυβέρνησης της ΝΔ που δε διστάζει να διακρίνει ευθέως μεταξύ ανθρώπων με βάση την καταγωγή ή το χρώμα τους και να επενδύει στην ενεργητική και παθητική αποτροπή στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Η Ελλάδα, όπως και τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να έχουν τα σύνορά τους ανοιχτά για τους ουκρανούς πρόσφυγες εξαιτίας της ρωσικής εισβολής. Καμία λαθροχειρία και εντελώς αβάσιμη ερμηνεία του κυρίου Μηταράκη και των συνεργατών του για το άρθρο 31 της Σύμβασης της Γενεύης δεν έχει θέση, ούτε εδώ ούτε πουθενά. Μια Σύμβαση που έχει κάνει κουρελόχαρτο η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα με την ΚΥΑ για την Τουρκία να θεωρείται ασφαλής τρίτη χώρα, που απορρίπτει de facto αιτήματα ασύλου για Αφγανούς, Σύρους και άλλους που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες, τις απανωτές διεθνείς καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις κλπ.

Το Διεθνές Δίκαιο και ο ανθρωπισμός δεν είναι α λα καρτ κύριε Μηταράκη και κύριε Μητσοτάκη! Και αν ιδεοληψία της αριστεράς είναι η τήρηση των βασικών αρχών του κράτους δικαίου και της αλληλεγγύης, που είναι και βασική ευρωπαϊκή αρχή, τότε μάλλον εσείς και οι χώρες του Βίσεγκτραντ θέλετε να μας γυρίσετε σε πολύ σκοτεινές εποχές που η ανθρωπότητα δεν θέλει να ξαναβιώσει.

#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here