Δ.Παπαδημούλης: Tη σκυτάλη η διεθνής διπλωματία. Αλλιώς θα οδηγηθούμε σε τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

0
647
  • Δημ. Παπαδημούλης: «Nα υπάρξει το συντομότερο πλήρης κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και να ξαναπάρει τη σκυτάλη η διεθνής διπλωματία. Αλλιώς θα οδηγηθούμε σε τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που δεν συμφέρει κανέναν»

 

  • «Για λόγους αρχών και εθνικού συμφέροντος πρέπει να είμαστε απόλυτα καταδικαστικοί στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία – Δεν μας συμφέρει η ανοχή -ή ακόμη χειρότερα ένας κρυφός θαυμασμός- στο δόγμα “είμαι ισχυρός και μπουκάρω στον γείτονα” – Aυτό νομιμοποιεί τον ιστορικό αναθεωρητισμό του Ερντογάν»

 

  • Συνέντευξη του Δημ. Παπαδημούλη στo Open TV

 

Την ανάγκη να υπάρξει “το συντομότερο πλήρης κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και να ξαναπάρει τη σκυτάλη η διεθνής διπλωματία” υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης. “Αλλιώς θα οδηγηθούμε σε τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που δεν συμφέρει κανέναν. Μόνο η κατάπαυση του πυρός μπορεί να εγγυηθεί την επανέναρξη παραγωγικών συνομιλιών”, τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

Ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε πως “δυστυχώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξαπατήθηκαν από τον Πούτιν που διαβεβαίωνε Μακρόν και Σολτς ότι δεν θα εισβάλλει στην Ουκρανία, και τελικά παραβίασε το διεθνές δίκαιο“. “Πρόκειται για τεράστιο πλήγμα στις αμοιβαίες σχέσεις, την ώρα που δυστυχώς η ενεργειακή μας εξάρτηση από τη Ρωσία είναι πολύ μεγάλη”, συνέχισε.

Βέβαια υπενθύμισε πως “δυστυχώς η έννοια του διεθνούς δικαίου έχει τσαλαπατηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και στο Ιράκ και στο Κόσσοβο και αλλού”. “Αυτή τη φορά όμως έχουμε εισβολή μιας τεράστιας χώρας στη δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χώρα -όχι μόνο σε βάρος του διεθνούς δικαίου, αλλά και κόντρα σε όποιες διαβεβαιώσεις έδινε ο ίδιος ο Πούτιν“, σημείωσε και εξήγησε πως επιδίωξη του Ρώσου προέδρου αυτή τη στιγμή είναι “η αντικατάσταση του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι και την επιβολή μιας δικής του κυβέρνησης”. “Και δυστυχώς ο Ζελένσκι μπροστά σε αυτή την κατάσταση μετρά τους φίλους του και τους βρίσκει λίγους…”, είπε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε πως “η Ευρώπη έκανε λάθος που επί δεκαετίες υποτάχθηκε στις ΗΠΑ, το μεγάλο αφεντικό του ΝΑΤΟ”, και εξήγησε: “Οι διαβεβαιώσεις που είχε λάβει ο Γκορμπατσόφ ότι δεν θα διευρυνθεί το ΝΑΤΟ αθετήθηκαν επί τέσσερις φορές. Η Συμφωνία του Μινσκ του 2014 δεν υλοποιήθηκε, και έτσι ο Πούτιν εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, τώρα που έχουμε μια κατώτερη των περιστάσεων ευρωπαϊκή ηγεσία και τώρα που οι ΗΠΑ είχαν την προσοχή τους στραμμένη στην Κίνα“.

Ακόμη έστρεψε την προσοχή στο γεγονός ότι “οι πολίτες πρέπει να πιέσουν για την ειρήνη το συντομότερο δυνατόν, όπως ήδη κάνουν χιλιάδες Ρώσοι πολίτες κατά του Πούτιν μέσα στη χώρα του”.

Όσον αφορά στη στάση που πρέπει να κρατήσει η χώρα μας, ο Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε: “Για λόγους αρχών, επειδή έχουμε και την Κύπρο, και για λόγους εθνικού συμφέροντος πρέπει να είμαστε απόλυτα καταδικαστικοί στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και σε όλες τις παρεμβάσεις που έχουν προηγηθεί. Δίπλα μας δεν έχουμε το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν, αλλά την Τουρκία του Ερντογάν. Δεν μας συμφέρει η ανοχή -ή ακόμη χειρότερα ένας κρυφός θαυμασμός- στο δόγμα “είμαι ισχυρός και μπουκάρω στον γείτονα”, γιατί αυτό νομιμοποιεί τον ιστορικό αναθεωρητισμό του Ερντογάν“.

Ο Δημ. Παπαδημούλης εκτίμησε πως “ο Ερντογάν θα αναγκαστεί να γύρει προς την πλευρά του ΝΑΤΟ, και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα δεν θα μπορέσει να μείνει για πολύ”.

Τέλος, αναφερθείς στο ζήτημα της ακρίβειας, υπενθύμισε πως  “από τον Οκτώβριο η Κομισιόν, όταν φαινόταν ήδη η ακρίβεια στα καύσιμα, έδωσε σύσταση στα κράτη-μέλη να μειώσουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα”. “Δεκαεννέα στις 27 χώρες της ΕΕ έχουν μειώσει το φόρο στα καύσιμα. Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη ανήκει στις θλιβερές εξαιρέσεις“, είπε και κατέληξε υπογραμμίζοντας την ανάγκη “να μην επανέλθουμε στο σύμφωνο σταθερότητας από την 1η/1/2023 γιατί χρειάζεται νέα ώθηση η ευρωπαϊκή οικονομία πέρα και από το Ταμείο Ανάκαμψης”.
#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here