Ουκρανικό μίνι κραχ στις αγορές, απογειώνονται πετρέλαιο και αέριο

0
362

Συνθήκες μίνι κραχ επικρατούν από το πρωί στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ελληνικό να ηγείται της πτώσης των μετοχών, με απώλειες του γενικού δείκτη άνω του 4% μέχρι αυτή την ώρα.

Πάνω από 4% χάνει και το αυστριακό χρηματιστήριο, από 1,5% έως 3,5% χάνουν το Λονδίνο, το Παρίσι, η Φρανκφούρτη, στη σκιά της ουκρανικής κρίσης. Παράδοξη εξαίρεση από την εικόνα γενικής πτώσεις αποτελούν τα χρηματιστήρια της Πορτογαλίας, της Δανίας και της Νορβηγίας, ενώ μάλλον αναμενόμενο είναι το άλμα άνω του 20% που καταγράφεται αυτή την ώρα στο χρηματιστήριο της Μόσχας, αντανακλώντας την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας να υπερδιπλασιάσει το βασικό επιτόκιό της, από το 9,5% στο 20%, προκειμένου να ανακόψει την κατάρρευση του ρουβλιού.

Το ρωσικό νόμισμα έχει χάσει το 40% της αξίας του και αυτή τη στιγμή η ισοτιμία του έχει ξεπεράσει τα 118 δολάρια. Αυτό με την σειρά του αποτυπώνει την ανησυχία των επενδυτών για τον αποκλεισμό των ρωσικών τραπεζών από το κυρίαρχο σύστημα παγκόσμιων διατραπεζικών συναλλαγών SWIFT.
Το πετρέλαιο τύπου Brent έχει ξεπεράσει πάλι τα 100 δολάρια το βαρέλι (στα 102,5 με ημερήσια άνοδο 4,5%), πάνω από τα 95 δολάρια κυμαίνεται και το αμερικανικό αργό, ενώ το ολλανδικό αέριο TTF, με βάση το οποίο τιμολογείται όλο το αέριο που προμηθεύεται η Ευρώπη, καταγράφει άνοδο σχεδόν 10%, στα 103 ευρώ η μεγαβατώρα.

Στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων ξεχωρίζει η αύξηση 6,5% στην τιμή του σιταριού, που σε ετήσια βάση έχει αυξηθεί σχεδόν 40%.


Γιάννης Κιμπουρόπουλος – efsyn#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here