Ανεστάλη η συμμετοχή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων

0
293

Νίκη της προπαγάνδας και από τις δυο πλευρές.

Το διοικητικό συμβούλιο της EANA θεωρεί πως το TASS παραβιάζει το στόχο της EANA όπως αυτός καθορίζεται στο καταστατικό της Συμμαχίας.

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων (EANA) ανακοίνωσε σήμερα «την άμεση αναστολή» της συμμετοχής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS στις τάξεις της, μετά «το νέο κανονισμό που εφαρμόζεται από τη ρωσική κυβέρνηση και περιορίζει ισχυρά την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης».

«Το διοικητικό συμβούλιο, ως εκτελεστικό όργανο της Συμμαχίας, αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει αμέσως τη συμμετοχή του TASS στην EANA, μέχρι να αποφασίσει μια γενική συνέλευση, σύμφωνα με το καταστατικό, αν το TASS πρέπει να αποκλειστεί από τη Συμμαχία μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το διοικητικό συμβούλιο της EANA θεωρεί πως το TASS παραβιάζει το στόχο της EANA όπως αυτός καθορίζεται στο καταστατικό της Συμμαχίας, καθώς δεν μπορεί να παρέχει αμερόληπτες πληροφορίες, κάτι που βρίσκεται στην καρδιά της αποστολής της EANA», προστίθεται.

Το διοικητικό συμβούλιο της EANA αποτελείται συνολικά από 5 μέλη. Η EANA αριθμεί αυτή τη στιγμή 32 μέλη σε όλη την Ευρώπη.

Χθες, Σάββατο, η ρωσική ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης Roskomnadzor έδωσε εντολή στα εθνικά μέσα ενημέρωσης να καταργήσουν από τα περιεχόμενά τους κάθε αναφορά σε αμάχους που έχουν σκοτωθεί από το ρωσικό στρατό στην Ουκρανία, καθώς και τους όρους «εισβολή», «επίθεση» ή «κήρυξη πολέμου».

«Υπογραμμίζουμε πως μόνο οι επίσημες ρωσικές πηγές διαθέτουν επίκαιρες και αξιόπιστες πληροφορίες», ανέφερε η Roskomnadzor σε ανακοίνωσή της. Η Μόσχα αποκαλεί επισήμως την εισβολή της στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» με στόχο «τη διατήρηση της ειρήνης».left.gr#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here