«Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας επανεκκινεί»

0
389

Υπό πολιορκία συνεχίζει να βρίσκεται το Κίεβο την τρίτη ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία. Ολονύχτιες μάχες και βομβαρδισμοί σε πολλά μέτωπα στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους.

Μετά την προέλαση του ρωσικού στρατού, οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται στην τελική γραμμή άμυνας, κυρίως στα προάστια του Κιέβου. «Δεν καταθέτουμε τα όπλα», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του προς τους ουκρανούς πολίτες, το πρωί του Σαββάτου. Όπως είπε «αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τις επιθέσεις» και «ελέγχουμε τις πολεις κλειδιά». Εκτός από το Κίεβο μάχες διεξάγονται και κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό. Μέτωπα συγκρούσεων και σε Χάρκοβο και Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου 200 Ουκρανοί έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Ωστόσο ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές απώλειες, με την Ουκρανία να υποστηρίζει πως έχουν σκοτωθεί 3.500 ρώσοι στρατιώτες. Χιλιάδες είναι οι Ουκρανοί πολίτες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για γειτονικές χώρες και κυρίως στην Πολωνία. Πλήθος κόσμου έχει οδηγηθεί επίσης σε καταφύγια που έχουν δημιουργηθεί σε ουκρανικές πόλεις, ορισμένα εκ των οποίων μέσα σε σταθμούς του μετρό.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here