Ε.Ε. .. Αρχισαν τα όργανα – Σκληρή κριτική Τουσκ στην Ευρώπη: Κατηγορεί ευθέως τους Γερμανούς για πάγο σε ισχυρές κυρώσεις

0
316

Σφοδρή επίθεση κατά σειράς ευρωπαϊκών χωρών, ονομάζοντας μάλιστα τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ουγγαρία εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.

 

Η κριτική Τουσκ αποκαλύπτει και τη μεγάλη διάσταση στους κόλπους των Ευρωπαίων όσον αφορά τη στάση απέναντι στη Μόσχα.

« In this war everything is real: Putin’s madness and cruelty, Ukrainian victims, bombs falling on Kyiv. Only your sanctions are pretended. Those EU government’s, which blocked tough decisions (i.a. Germany, Hungary, Italy) have disgraced themselves», έγραψε στο Twitter αποκαλύπτοντας και τη διάσταση απόψεων εντός της Ευρώπης αλλά και την αδυναμία χάραξης κοινής πολιτικής, κάτι το οποίο στην ουσία έγινε εμφανές και στην παρούσα συγκυρία παρά τις μεγαλοστομίες.

«Σε αυτόν τον πόλεμο όλα είναι αληθινά: Η τρέλα και η σκληρότητα του Πούτιν, τα θύματα της Ουκρανίας, οι βόμβες που πέφτουν στο Κίεβο. Μόνον οι κυρώσεις σας είναι υποκριτικές. Αυτές οι κυβερνήσεις της ΕΕ που εμπόδισαν τις σκληρές αποφάσεις (δηλαδή η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία) έχουν ντροπιαστεί», σημειώνει ο Ντόναλντ Τουσκ.

Η επίθεση Τουσκ στη Γερμανία, ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ηγήθηκε μιας ομάδας ηγετών που εμπόδισαν αυστηρότερες κυρώσεις κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφέρει το Politico.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ απέρριψαν την έκκληση του προέδρου της Ουκρανίας, για πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης της αποκοπής της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT.

 
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here