Νίκος Φίλης: Όχι στον πόλεμο, όχι στην εισβολή, ώρα για ένα νέο Κίνημα Ειρήνης

0
390
Σήμερα ξημερώνει μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη. Πέφτουν ξανά μαζικά βόμβες πλάι σε σπίτια, για πρώτη φορά μετά το 1999. Αλλάζουν οι δράστες, τα κίνητρα και οι συνθήκες, μένουν σταθερές οι συγκρούσεις ιμπεριαλισμών και το μαρτύριο του αμάχου.
Είναι μέγιστη ύβρις και ειρωνεία, να διαβάζουμε δηλώσεις όπως αυτές του Πούτιν λίγο πριν, ότι «η Ρωσία δεν έχει στόχο την κατοχή» και «οι Ουκρανοί θα αποφασίσουν ελεύθερα ποιοι θα τους κυβερνούν».
Κανείς δεν αποφάσισε ελεύθερα ποιοι τον κυβερνούν με ξένο στρατό στη ράχη του. Ούτε στην Τσεχοσλοβακία το 1968, ούτε στο Αφγανιστάν το 1979, όταν δίναμε μέσα στην Αριστερά την αυτονόητη μάχη κατά της εισβολής της ΕΣΣΔ. Ούτε στο Ιράκ το 2003, ούτε στη Λιβύη το 2011. Αυτό που έφερναν πάντα οι στρατιωτικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών ήταν θάνατοςπόνος και προσφυγιά για τους ζωντανούς, λεηλασία των πηγών πλούτου του κατακτημένου.
Αυτά θα δούμε σε λίγο να ξεδιπλώνονται και στην Ουκρανία. Στην καρδιά μιας Ευρώπης που αποδεικνύεται αδύναμη να διατηρήσει την ειρήνη στο έδαφός της, κόντρα στο θανάσιμο γεωπολιτικό και ενεργειακό πινγκ-πονγκ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας.
Σήμερα δεν μπορούμε παρά να φωνάξουμε και να διαδηλώσουμε: έξω οι ξένοι στρατοί από την Ουκρανία. Να σταματήσει αμέσως η εισβολή, να σιγήσουν τα κανόνια, να πάψουν οι ρουκέτες και οι οβίδες. Να επανάλθει στο προσκήνιο η ειρηνευτική πρωτοβουλία. Όταν οι ηγεσίες παίζουν αδίστακτα σε βάρος της ζωής των λαών, είναι ώρα για τη «διπλωματία των λαών», για ένα νέο ξεσηκωμό του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος, έξω από σκοπιμότητες ιμπεριαλισμών, εθνικισμών και μεγαλοϊδεατισμών. Είναι η ώρα να αφυπνιστούμε πριν το πέπλο του θανάτου σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή.
Να μην εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο, να μην επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν βάσεις των Αμερικανών στη χώρα μας.#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here