Πάνος Σκουρλέτης (Βίντεο): Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα της κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία, να αναζητηθεί ειρηνική λύση στη βάση των διεθνών Συνθηκών

0
561

Στην ανάγκη αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης στην Ουκρανία, στις προκλήσεις της ΕΕ και στα λάθη της κυβέρνησης, που μας οδήγησαν σε ευάλωτη ενεργειακή θέση μέσα σε αυτή τη νέα κατάσταση, αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα της κλιμάκωσης της κρίσης στην περιοχή και να πορευτούμε στον δρόμο της αναζήτησης μιας ειρηνικής λύσης με σεβασμό στις διεθνείς Συνθήκες», ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πληρώνει τους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς και την αδυναμία της να έχει ένα δικό της αμυντικό μηχανισμό σε συνεννόηση με την Ρωσία.

 

Αναφερόμενος στις πιθανές ενεργειακές επιπτώσεις για την Ελλάδα, σημείωσε ότι  η χώρα μας δεν είναι προετοιμασμένη στο βαθμό που απαιτείται. «Θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει διαφορετική πολιτική στις προμήθειες φυσικού αερίου, μέσα από συμβόλαια που θα είχαν προαγοραστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό» τόνισε, για να προσθέσει ότι η επιλογή της κυβέρνησης να προσδεθεί η Ελλάδα στο φυσικό αέριο, όταν σχεδόν σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης, το 2021, μειώθηκε η εξάρτηση από αυτό, επιδεινώνει την κατάσταση. «Βλέπουμε τώρα πόσο άστοχος, απροετοίμαστος και λάθος ήταν ο σχεδιασμός της βίαιης απολιγνιτοποίησης», σημείωσε.

 

Τέλος, τόνισε ότι «έστω και τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, αλλιώς τα πράγματα θα είναι τραγικά για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας».
#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here