Οι κυρώσεις και οι… μη κυρώσεις

0
334
Οι κυρώσεις και οι «επόμενες» κυρώσεις είναι λίγο-πολύ γνωστές.

Το τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στα δυτικά πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας καταγράφει ο Javier Blas στο Bloomberg: «Και οι δυο πλευρές γνωρίζουν τις αντιφάσεις. Η Δύση γνωρίζει ότι οι πρώτες ύλες είναι η πηγή μετρητών για τον Πούτιν, κυρίως λόγω των πολύ υψηλών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αλλά και οι Δυτικοί γνωρίζουν επίσης για τη ζημιά που θα πάθουν οι ίδιοι εάν μηδενίσουν τις εισαγωγές.

Χαρακτηριστικά λοιπόν:

Το πρώτο 24ωρο μετά την υπογραφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στο διάταγμα αναγνώρισης των δυο Λαικών Δημοκρατιών στο Ντονμπάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία και οι ΗΠΑ αγόρασαν συνολικά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικό πετρέλαιο και πετρελαϊκών προϊόντων, αξίως άνω των 350 εκατ. δολαρίων με τις τρέχουσες τιμές. Εκτός από αυτό, πιθανότατα, η Δύση να αγόρασε φυσικό αέριο αξίας περίπου 250 εκατ. δολαρίων, συν αλουμίνιο δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, άνθρακα, νικέλιο, τιτάνιο, χρυσό και άλλες πρώτες ύλες. Συνολικά, εκτιμά ο Blas, ο λογαριασμός πρέπει να ξεπερνά τα 700 εκατομμύρια δολάρια. «Και έτσι θα συνεχιστεί, τουλάχιστον προς το παρόν», καταλήγει.

«Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της θα συνεχίσουν να αγοράζουν τις ρωσικές φυσικές πρώτες ύλες και η Μόσχα θα συνεχίσει να τις πουλάει και να τις στέλνει, παρά τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση μεταξύ τους από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991.  Με άλλες χώρες- όπως το Ιράν ή η Βενεζουέλα- ο Λευκός Οίκος ήταν πιο γρήγορος στην χρήση του πετρελαίου ως γεωπολιτικό εργαλείο. Με αποτέλεσμα και η Τεχεράνη καιτο Καράκας να μην μπορούν να πουλήσουν το πετρέλαιό τους νόμιμα στις παγκόσμιες αγορές και όχι μόνο στις ΗΠΑ. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, η Ρωσία είναι ελεύθερη να μεταφέρει το πετρέλαιό της στην Αμερική. Και η Βρετανία, επίσης, εξακολουθεί να αγοράζει ντίζελ από τη Μόσχα».


efsyn
#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here