Με κίτρινες κάρτες η 13η έκθεση αξιολόγησης

0
286

Προτελευταία έκθεση αξιολόγησης με πολλούς αστερίσκους για την Ελλάδα εξέδωσαν οι θεσμοί. Τα «καμπανάκια» επισκιάζουν τα εύσημα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που τοποθετείται στην περιοχή του 8,5% για το 2021.

Στην έκθεση διαπιστώνονται καθυστερήσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα, στα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου, στην εκκαθάριση του στοκ των συντάξεων, στην είσπραξη των ποσών από την επιστρεπτέα προκαταβολή, στη δικαιοσύνη, στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Σε ότι αφορά την πορεία του προϋπολογισμού οι θεσμοί επισημαίνουν ότι «οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί» με τις βασικότερες πηγές ανησυχίας να συνδέονται με την μετάλλαξη Όμικρον αλλά και με την βόμβα της ενεργειακής ακρίβειας που οδηγεί στη λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των συγκεκριμένων δεσμεύσεών της, παρά τις δύσκολες συνθήκες που εξακολουθεί να δημιουργεί η πανδημία.

«Συντάσσεται στο πλαίσιο του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας το οποίο χρησιμεύει για να διασφαλίζει τη συνεχή στήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος χρηματοδοτικής συνδρομής το 2018», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανάγνωση του υπουργού Οικονομικών

«Εξαιρετικά θετική για τη χώρα» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τη 13η έκθεση αξιολόγησης. Ο υπουργός σημειώνει πως η έκθεση πιστοποιεί ότι η ελληνική οικονομία ανέκαμψε γρήγορα και ισχυρά από την υγειονομική κρίση και ότι οι προοπτικές της παραμένουν ευοίωνες, παρά την υψηλή αβεβαιότητα που προκαλούν διεθνώς ο Covid-19 και οι αυξήσεις τιμών, ιδίως στην αγορά ενέργειας.

Προσέθεσε δε, ότι η έκθεση τονίζει και την «ταχεία αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην εξάπλωση της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού και στον, υψηλότερο του αναμενομένου, πληθωρισμό, με νέα στοχευμένη στήριξη».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ (πατήστε εδώ)Εφσυν
 

#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here