«Τα Ηνωμένα Έθνη ασθενούν»: Κριτική από το Κίεβο στη Δύση

0
370

Τα ουκρανικά σύνορα «δεν θα αλλάξουν», δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο οποίος, όμως, άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η Δύση τις εξελίξεις.

Ο Σεργκέι Κίσλιτσια τόνισε στην παρέμβασή του ότι τα σύνορα της χώρας του «παραμένουν αμετάβλητα, ανεξαρτήτως των ανακοινώσεων και των ενεργειών» της Ρωσίας.

Το Κίεβο απαιτεί η Μόσχα «να ακυρώσει την απόφαση της αναγνώρισης» των δύο αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία ως ανεξάρτητων κρατών, να «επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και να προχωρήσει «σε άμεση και επαληθεύσιμη απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής» πάραυτα, πρόσθεσε ο Ουκρανός διπλωμάτης.

Ο Κίσλιτσια, πάντως, προχώρησε σε μια ομιλία ασκώντας κριτική και στη Δύση και τον ΟΗΕ, λέγοντας «είμαστε στα δικά μας εδάφη, δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα, δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν θα υποχωρήσουμε. Τα Ηνωμένα Έθνη ασθενούν, αυτό είναι γεγονός. Ο ΟΗΕ έχει χτυπηθεί από τον ιό που εξαπλώνεται από το Κρεμλίνο. Θα υποκύψει;».

Την ίδια ώρα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει τις ρωσικές ενέργειες και σημειώνει ότι η Μόσχα έχει στόχο να προκαλέσει την Ουκρανία. «Αναγνωρίζουμε τους κινδύνους και δεν απαντάμε στις προκλήσεις αυτές, καθώς παραμένουμε προσανατολισμένοι στην πολιτική-διπλωματική επίλυση των διαφορών».

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας έκανε μια ανάρτηση με αναφορές σε ένα «νέο τείχος του Βερολίνου» και ζήτησε κυρώσεις άμεσα.

https://twitter.com/oleksiireznikov/status/1495986650861740033

Είχε προηγηθεί διάγγελμα του προέδρου Ζελένσκι, ο οποίος επισήμανε ότι η χώρα του δεν φοβάται και ζήτησε άμεση στήριξη από τη Δύση. Ο Ουκρανός ηγέτης, μετά από την επικοινωνία του με τον Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να έχει μπαράζ διπλωματικών επαφών, την ώρα που οι ΗΠΑ τον καλούν να αποχωρήσει από το Κίεβο για λόγους ασφαλείας.

efsyn
#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here