Κάλεσμα από ΠΝΟ για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 26ης Φεβρουαρίου

0
376

Κάλεσμα στους ναυτεργάτες – εν ενεργεία και συνταξιούχους – να πλαισιώσουν τα πανελλαδικά πανεργατικά συλλαλητήρια στις 26/2/2022, απευθύνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), καθώς, όπως αναφέρει, τα προβλήματα των εργαζομένων δεν λύνονται με αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις στα σωματεία τους.

«Οι ναυτεργάτες και οι οικογένειες τους λόγω της δραστηριότητας τους στη διεθνή σκακιέρα ήταν οι πρώτοι που ένιωσαν στο πετσί τους τις επιπτώσεις της πανδημίας, αφενός μεν λόγω των εγκλωβισμών τους στα πλοία και αφετέρου λόγω της μη δυνατότητας αλλαγής των πληρωμάτων και της παραμονής τους σε υποχρεωτική ανεργία, εξαιτίας των γνωστών απαγορευτικών περιορισμών», σημειώνει η Ομοσπονδία και συνεχίζει: «Η πανδημία δυστυχώς κατέδειξε και τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας σε υποδομές και σε ελλείψεις προσωπικού, πράγμα απαράδεκτο. Η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας υγείας είναι και πρέπει να είναι το πρώτο και κύριο αίτημά μας. Κανένας δεν επιτρέπεται να κερδοσκοπεί σε βάρος των εργαζομένων, εκμεταλλευόμενος την πανδημία και τις επιπτώσεις της και ιδιαίτερα για εμάς τους ναυτεργάτες, εξαιτίας του ευαίσθητου περιβάλλοντος και του εργασιακού μας χώρου, η διασφάλιση της προστασίας της υγείας μας είναι πλέον επιβεβλημένη. Οι οικονομικές δυσκολίες και οι αυξητικές τάσεις της ακρίβειας σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης, επιβάλλεται να αντιμετωπισθούν με άμεσα στοχευμένα κυβερνητικά μέτρα».

Η ΠΝΟ επισημαίνει ακόμα ότι οι ναυτεργάτες δε μένουν αμέτοχοι. Έχουν αποδείξει με τους πρόσφατες αγώνες τους και με τις δυναμικές απεργιακές τους κινητοποιήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανανέωση τριών διαφορετικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το έτος 2022, ότι παραμένουν στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Ταυτόχρονα, συμβαδίζουν και συμπαρατάσσονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας μας στην κοινή προσπάθεια για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου ΕΦ.ΣΥΝ#independent news greece
————————————————————————–
​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here