Αλ. Χαρίτσης (ΒΙΝΤΕΟ): Οι τιμές της βενζίνης έφτασαν σε ιστορικό υψηλό και η χονδρεμπορική τιμή ρεύματος είναι η πιο υψηλή στην Ευρώπη αλλά η Κυβέρνηση αρνείται να παρέμβε

0
274

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή (18/02/2022) η επίκαιρη ερώτηση του Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για τις εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης, η τιμή της βενζίνης εκτοξεύτηκε τις τελευταίες εβδομάδες σε ιστορικό υψηλό (1,876€/l στις 16/2/2022), ξεπερνώντας ακόμα και το ιστορικό ρεκόρ που είχε καταγραφεί στη χώρα τον Αύγουστο του 2012 (1,838€/l).

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέδειξε την επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Μάλιστα η ΝΔ αρνήθηκε δύο φορές να υπερψηφίσει την τροπολογία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, την βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης & θέρμανσης αλλά και στο φωτιστικό πετρέλαιο, στα κατώτατα επιτρεπτά όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μάλιστα επεσήμανε ότι «19 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προχωρήσει σε μέτρα για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης».

«Η εκτίναξη του πληθωρισμού στο 6,2% για τον Ιανουάριο 2022, οι σταθερά υψηλές τιμές στα υγρά καύσιμα, οι αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης δημιουργούν ένα εκρηκτικό πλαίσιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις», σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή έχει προτείνει ένα συνολικό πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων.

Τέλος, απαντώντας στον ισχυρισμό του Υπουργού για τις διεθνείς αυξήσεις σε ενέργεια και πετρέλαιο ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε: «Παρατηρούνται όντως διεθνώς αυξήσεις σε καύσιμα και ενέργεια, δυστυχώς η Ελλάδα όμως καταλαμβάνει την 1η θέση στην ΕΕ για την χονδρεμπορική τιμή της ενέργειας και την 4η στη βενζίνη». «Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που απειλεί την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την κοινωνική συνοχή», κατέληξε. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here