Αλέξης Χαρίτσης (ΗΧΗΤΙΚΟ): «Οι πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν σε διπλή κρίση: στην πραγματική οικονομία και στα δημοσιονομικά της χώρας»

0
339

«Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με τους ίδιους τους πολίτες» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο ρ/στ «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ. «Το ζήτημα δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία» συνέχισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «εδώ και έναν χρόνο έχουμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τις διαφαινόμενες ανατιμήσεις με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις» ενώ «έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις σε τρεις άξονες παρεμβάσεων».

«Στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όπως κάνουν και άλλες χώρες της Ευρώπης, για να αυξηθεί και η κατανάλωση» ανέφερε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν κανένας σχεδιασμός για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ενεργοβόρου βιομηχανίας και των ευάλωτων νοικοκυριών».

«Δεύτερο είναι το ζήτημα της ελάφρυνσης, με μείωση του ΕΦΚ στο κατώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο» συνέχισε, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα μέτρο στο οποίο έχουν ήδη προχωρήσει 19 από τις 27 χώρες στην ΕΕ και δεν το εφαρμόζουμε εμείς, που έχουμε την πιο ακριβή χονδρεμπορική τιμή στην ενέργεια και την 4η θέση στην τιμή της βενζίνης».

Ενώ «κρίσιμος είναι ο έλεγχος και η ρύθμιση της αγοράς, ειδικά στην ενέργεια, όπου η ίδια η βιομηχανία, αρμόδιοι φορείς και καθηγητές πολυτεχνείου μιλάνε για κερδοσκοπία άνευ προηγουμένου». Και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, οι πάροχοι να μετακυλίουν το κόστος από τα δικαιώματα CO2 στον καταναλωτή μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία μείωση στα κέρδη τους».

«Η διάσωση της πραγματικής οικονομίας, με στοχευμένη επεκτατική πολιτική, πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, αντιπαραβάλλοντας: «Η κυβέρνηση διανέμει το δημόσιο χρήμα με όρους εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων: Μείωση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για την μεγάλη ακίνητη περιουσία, φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις και την μεγάλη ακίνητη περιουσία και απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ μέσα στην πανδημία». «Οι κυβερνητικές επιλογές μας οδηγούν σε διπλή κρίση: στην πραγματική οικονομία και στα δημοσιονομικά της χώρας» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.
————————————————————————–

​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID

————————————————————————–

Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

————————————————————————–

Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

——————————————————

————————————————————————–

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

———————————————————————–

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here