Έφη Αχτσιόγλου (ΒΙΝΤΕΟ): “Η κυβέρνηση αποστρέφεται καθετί δημόσιο”

0
492

«Αν ο κ. Χατζηδάκης σκοπεύει ό,τι έκανε στη ΔΕΗ να το κάνει και στον ΕΦΚΑ, αλίμονο στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Kontra Channel”.

«Μετά την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής η κυβέρνηση επιφέρει το δεύτερο πολύ ισχυρό πλήγμα στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους. Δεν μιλάμε απλώς για ιδιωτικοποίηση, αλλά για κομματικοποίηση του ΕΦΚΑ. Διαβρώνεται η έννοια της διαφάνειας όπως θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου», σημείωσε, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ίδια κυβέρνηση που πριν από λίγες μέρες έκοβε από τις συντάξεις χηρείας 260 ευρώ, νομοθέτησε ότι τα στελέχη που θα διορίζει στον ΕΦΚΑ θα παίρνουν 8.000 ευρώ μισθό».

Αυτή η κυβέρνηση, επισήμανε, «αποστρέφεται καθετί δημόσιο, τη δημόσια Παιδεία, τη δημόσια Υγεία, τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση» και «δεν την ενδιαφέρει να λύσει τα προβλήματα του Δημοσίου προς όφελος των πολιτών. Έρχεται απλώς να το απαξιώσει, για να μπορέσει  να εμφανίσει τάχα την ιδιωτικοποίηση οποιουδήποτε δημόσιου φορέα ως μόνη λύση».

Για τις αυξήσεις στο ρεύμα ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δόμησε την πολιτική της στην ενέργεια γύρω από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την αντίληψη μη παρέμβασης και μη ελέγχου της αγοράς», ενώ «αν υπήρχε ουσιώδης έλεγχος και διοικητικός καθορισμός της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ και, σε αυτή την περίοδο της κρίσης, μία αναστολή του χρηματιστηρίου ενέργειας, όπως για παράδειγμα έγινε στη Γαλλία, τότε θα μπορούσαμε να έχουμε πραγματική προστασία».

Το δεύτερο ζήτημα, υπογράμμισε, είναι ότι «η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα κοινωνικής προστασίας απέναντι στην ακρίβεια, όπως η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να θυμάται τα δημοσιονομικά όρια όταν είναι να ληφθούν μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, αλλά να τα ξεχνάει όταν κάνει 5 δισ. απευθείας αναθέσεις, δίνει λεφτά για τη “λίστα Πέτσα”, μειώνει τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου, καταργεί τον φόρο γονικών παροχών στις ανώτατες περιουσίες, ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση με κόστος 1,5 δισ. τον χρόνο για πολλά έτη. Αυτό είναι ξεκάθαρη κοροϊδία των πολιτών. Δεν είναι ζήτημα δημοσιονομικών περιθωρίων, είναι ζήτημα πολιτικών προτεραιοτήτων».
————————————————————————–

​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID

————————————————————————–

Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

————————————————————————–

Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

——————————————————

————————————————————————–

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

———————————————————————–

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here