Ναζιστικός χαιρετισμός στο Ευρωκοινοβούλιο! -ΒΙΝΤΕΟ- Ο Δημ. Παπαδημούλης καταδικάζει

0
325

  • Ναζιστικός χαιρετισμός στο Ευρωκοινοβούλιο – Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τη θέση του Προεδρεύοντα καταδικάζει, στην έναρξη της σημερινής Ολομέλειας (BINTEO)

Στρασβούργο, 17.2.2022

Από τη θέση του προεδρεύοντα στην Ολομέλεια, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, ξεκίνησε την πρωινή συνεδρίαση στο Στρασβούργο καταδικάζοντας την απαράδεκτη ενέργεια του ευρωβουλευτή του ECR, Angel Dzhambazki, να χαιρετήσει ναζιστικά εντός της αίθουσας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο 43χρονος Βούλγαρος ευρωβουλευτής, που έχει εκλεγεί με το εθνικιστικό VMRO, θέλησε με αυτόν τον θλιβερά προκλητικό τρόπο να δηλώσει τη διαφωνία του, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το κράτος δικαίου στην Πολωνία και την Ουγγαρία.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επικυρώθηκε ο μηχανισμός που επιτρέπει το μπλοκάρισμα ευρωπαϊκών κονδυλίων προς εκείνες τις χώρες της ΕΕ που παραβιάζουν το κράτος δικαίου. Η Ουγγαρία και η Πολωνία είχαν αμφισβητήσει τον νόμο, και προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο, απέρριψε τις αιτιάσεις τους.

Νωρίτερα σήμερα, η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, με tweet της είχε καταδικάσει απερίφραστα την ενέργεια του Βούλγαρου ευρωβουλευτή, καθώς τα διεθνή media είχαν σπεύσει ήδη να καταδικάσουν άρδην το γεγονός της ελεεινής ενέργειας του Βούλγαρου ευρωβουλευτή (Links: France 24, Εuractiv, Deutsche Welle, Euronews)

Από το έδρανο του Προεδρεύοντα στην πρωινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι καλημέρα.

Αρχίζει η σημερινή μας συνεδρίαση. Πριν περάσω στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο γεγονός, που συνέβη χτες στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σας διαβάζω επακριβώς την αντίδραση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, γι’ αυτό το φαινόμενο:
Ένας φασιστικός χαιρετισμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτος, πάντα και παντού. Προσβάλλει εμένα, και όλους τους άλλους στην Ευρώπη. Εμείς υποστηρίζουμε το ακριβώς αντίθετο. Είμαστε το σπίτι της δημοκρατίας. Αυτός ο χαιρετισμός ανήκει στο πιο σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας μας και πρέπει να μείνει εκεί”.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή η δήλωση εκφράζει όλο το δημοκρατικό, συνταγματικό, κοινοβουλευτικό φάσμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι μόνο το Προεδρείο μας.
Ως Προεδρείο του ΕΚ, έχουμε εντολή, όχι μόνο από τους Ευρωβουλευτές, αλλά από την συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών που μας έχουν εκλέξει, να υπερασπιστούμε την κοινοβουλευτική δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Και αυτό θα κάνουμε – και η Πρόεδρος και το Προεδρείο του ΕΚ, είμαι βέβαιος με τη στήριξή σας.

Σας ευχαριστώ».
————————————————————————–

​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID

————————————————————————–

Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

————————————————————————–

Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

——————————————————

————————————————————————–

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

———————————————————————–

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here