Εφη Αχτσιόγλου (BINTEO): “Κυβερνητικές υπεκφυγές αντί προστασίας από την ακρίβεια”

0
221

«Η κυβέρνηση δεν έλεγξε την αγορά ενέργειας -ενώ μπορούσε- και επικεντρώθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο OPEN, προσθέτοντας ότι «δεν παρενέβη για να μην λειτουργούν καρτέλ, για να μην υπάρχουν αυτά τα ακραία φαινόμενα και η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος». Στη Γαλλία, επισήμανε, «ο κ. Μακρόν έχει αναστείλει τη λειτουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας και ορίζει με διοικητική πράξη την τιμή του ρεύματος».

Η ΝΔ «δεν ελέγχει τις τιμές, ούτε λαμβάνει μέτρα προστασίας των πολιτών», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι σαφής και προβλέπει μέτρα ουσιώδους προστασίας της κοινωνίας, όπως η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων στα κατώτατα όρια της ΕΕ και η μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα για όσο διαρκεί το κύμα ακρίβειας, η αύξηση τώρα του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ». Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν αυξήθηκαν, αλλά είχαν και μία μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 10%, γιατί η τότε κυβέρνηση είχε κάνει την επιλογή να παρεμβαίνει προκειμένου να υπάρχει έλεγχος της τιμολόγησης».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «οι επικλήσεις του δημοσιονομικού κόστους είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, όταν η κυβέρνηση επιλέγει να  δώσει 5 δισ. για απευθείας αναθέσεις και να κάνει φορολογικές ελαφρύνσεις που αφορούν στη συγκέντρωση κεφαλαίου, αλλά δεν κάνει τις μειώσεις φόρων που προτείνουμε και αφορούν τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων κοστίζει 1,5 δισ., όσο κοστίζει τον χρόνο η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που υλοποιεί η ΝΔ. Η κυβέρνηση δίνει μισθούς 8.000 ευρώ στα golden boys του ΕΦΚΑ, αλλά δεν αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ. Δεν είναι, λοιπόν, ζήτημα αμιγώς δημοσιονομικό, είναι ζήτημα πολιτικών προτεραιοτήτων και αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να προστατεύσει την κοινωνία».
————————————————————————–

​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID

————————————————————————–

Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

————————————————————————–

Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

——————————————————

————————————————————————–

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

———————————————————————–

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here