Γ. Ψυχογιός (Βίντεο) για τον τραγικό θάνατο του 22χρονου εργάτη στην Πάτρα

0
378

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, μίλησε στην εκπομπή «Χαμηλή Πτήση» του ΙΟΙΝΙΑΝ TV (16/2) σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 22χρονου από το Πακιστάν ο οποίος εργαζόταν σε επιχείρηση της ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας και έπεσε από μεγάλο ύψος προσπαθώντας να μη γίνει αντιληπτός σε έλεγχο από κλιμάκιο του ΕΦΚΑ, καθώς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και τα μέχρι τώρα στοιχεία, εργαζόταν ανασφάλιστος.

Ξεκινώντας, τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να χάνεται ένας νέος άνθρωπος με αυτό τον τρόπο δεν είναι ένας αριθμός ούτε ένα γρανάζι, είναι ένας άνθρωπος που είχε οικογένεια, ανάγκες και όνειρα όπως όλοι μας. Στην ουσία, αν και τον τελευταίο λόγο έχει η δικαιοσύνη πάντα, είναι μάλλον προφανές ότι στον έλεγχο των αρχών, όπως συνήθως, δυστυχώς, γίνεται, υπήρξε αυτή η προσπάθεια να κρυφτούν οι άνθρωποι, με κύρια ευθύνη του εργοδότη, που έτσι κι αλλιώς είναι δική του υποχρέωση και να δηλώσει τους εργαζόμενους και να διαφυλάξει την ασφάλεια και την προστασία τους.

Η κατάσταση με τα κυκλώματα που ενδεχομένως υπάρχουν από πίσω είναι εξίσου σοβαρή. Θυμίζει τα όσα συμβαίνουν στη Μανωλάδα, ανεξάρτητα αν στη μια περίπτωση είναι αγροτική και στην άλλη βιομηχανική περιοχή.

Ο κος Ψυχογιός ανέφερε πως σε συνεργασία με τους βουλευτές και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας θα υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις για το περιστατικό αλλά και για την μεγάλη εικόνα γιατί όλο αυτό δεν έρχεται ξαφνικά, πρόκειται για μία προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει αυτούς ανθρώπους αόρατους, περικόπτοντας δικαιώματα, στις άδειες διαμονής, στην ιθαγένεια, στην πρόσβαση στην εργασία, καταργώντας ουσιαστικά και το εργόσημο. Με αυτό τον τρόπο δίνει «πάσα» σε εργοδότες που δεν θέλουν ενδεχομένως να τηρήσουν το νόμο ή και στα κυκλώματα.

Εξάλλου, ο βουλευτής ανέφερε πως είναι κρίσιμο το να υπάρξει κοινωνική αντίδραση γιατί αυτό που γίνεται στην Πάτρα, αλλά όχι μόνο εκεί, δεν αρκεί μόνο ο έλεγχος του κράτους, ειδικά όταν ξεπουλιέται ο ΕΦΚΑ και έχει απαξιωθεί το ΣΕΠΕ. Δεν πρέπει να κλείνει η κοινωνία τα μάτια σε αυτά τα φαινόμενα, αλλά να τα αντιμετωπίζει δυναμικά γιατί ό,τι συμβαίνει σε ανθρώπους πιο ευάλωτους θα έρθει και στα πλατιά κοινωνικά στρώματα.

Ο κ. Ψυχογιός, είχε αναφερθεί νωρίτερα και στο ζήτημα με το λιμάνι της Πάτρας το οποίο είχε αναφερθεί σε ρεπορτάζ του καναλιού και υπάρχει εδώ και χρόνια ως αποτέλεσμα της προσπάθειας απελπισμένων ανθρώπων να περάσουν στην Ευρώπη που με τις πολιτικές της τους εγκλωβίζει, αλλά και της δράσης παράνομων κυκλωμάτων. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει παρεμβάσεις για να καταπολεμηθούν τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων, αλλά και για τη βελτίωση των συνθηκών προσωρινής διαμονής. Είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται ανθρωπισμό, αλλά και έλεγχο και κανόνες.
————————————————————————–

​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID

————————————————————————–

Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

————————————————————————–

Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

——————————————————

————————————————————————–

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

———————————————————————–

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here