Νίκος Φίλης: Σκοτεινοί χρόνοι για την Παιδεία

0
311

Η κυρία Κεραμέως σε συνεργασία με έναν άλλον υπουργό της κυβέρνησης τον κ. Γεωργιάδη, υπό την ιδιότητά του ως φιλολόγου και ιδιοκτήτη της Ελληνικής Αγωγής, «γράφουν ιστορία». Ιστορία καταπάτησης κάθε δεοντολογικού κανόνα, ιστορία θεσμικής εκτροπής


Ως «Σκοτεινούς χρόνους» για την Παιδεία θα χαρακτηρίζει ο ιστορικός του μέλλοντος τη θητεία της κυρίας Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας. Κάθε λίγο-και λιγάκι μια υπουργός σε διαρκή νεοφιλελεύθερο ή σκοταδιστικό οίστρο προκαλεί την εκπαιδευτική κοινότητα, αναστατώνει τη σχολική ζωή, επιδίδεται σε ένα όργιο αυθαιρεσιών και σκοταδιστικών πρωτοβουλιών. Ορισμένες από τις οποίες, στη συνέχεια, υποχρεώνεται να πάρει πίσω μετά την κατακραυγή, όπως πρόσφατα με το πρόγραμμα για το «Αγέννητο Παιδί».

Αυτή όμως τη φορά η κυρία Κεραμέως σε συνεργασία με έναν άλλον υπουργό της κυβέρνησης τον κ. Γεωργιάδη , υπό την ιδιότητά του ως φιλολόγου και ιδιοκτήτη της Ελληνικής Αγωγής, «γράφουν ιστορία». Ιστορία καταπάτησης κάθε δεοντολογικού κανόνα, ιστορία θεσμικής εκτροπής. Αφού είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, που υπουργός προωθεί επιχειρηματικά συμφέροντα ή προϊόντα άλλου υπουργού στον τομέα ευθύνης του. Κάτι που ουδείς άλλος διανοήθηκε στο παρελθόν.

Έτσι, με εντολή της κυρίας Κεραμέως οι εκλεκτοί της στη διοίκηση του ΙΕΠ, καταπάτησαν κάθε επιστημονική δεοντολογία και ενέταξαν 14 Προγράμματα «Αρχαιομάθειας» της Ελληνικής Αγωγής στο εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό υλικό και μάλιστα για μικρά παιδιά Δημοτικού σχολείου. Προσέδωσαν έτσι το κύρος και την αιγίδα της ελληνικής Πολιτείας σε μια ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα υπουργού. Κάτι καταφανώς ανεπίτρεπτο. Ακόμη κι αν τα προγράμματα προσφέρονταν δωρεάν, κάτι που δεν συμβαίνει. Ακόμη κι αν έχαιραν της εγκρίσεως των πιο εξειδικευμένων επιστημόνων ή ενώσεων, κάτι που επίσης δεν συμβαίνει. Ακόμη κι αν παρουσίαζαν τον Ηρόδοτο ή τον Αριστοτέλη προγόνους του Μαρξ και του Ένγκελς, κάτι που θα άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Φίλη, κατά την ιδιόμορφη «λογική» του κ. Γεωργιάδη, αλλά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο Φίλης εννοούν να μετατρέψουν την εκπαίδευση σε κατηχητικό οιοιασδήποτε θρησκείας και πολιτικής ιδεολογίας. Ή σε φυτώριο εθνοκαπηλείας και προγονοπληξίας, όπως κάνει η ΝΔ.


ieidiseis


 

————————————————————————–

​”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ Η ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID

————————————————————————–

Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

————————————————————————–

Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

——————————————————

————————————————————————–

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

———————————————————————–

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here