Κυβερνητικές κινήσεις που μυρίζουν… εκλογές

0
208

Οι αλλαγές στη συμπεριφορά της κυβέρνησης και τα δείγματα που επιβεβαιώνουν ότι το μέγαρο Μαξίμου πορεύεται με το μυαλό στις επικείμενες κάλπες.

Με το μυαλό για τα καλά στις εκλογές κινούνται στο μέγαρο Μαξίμου, ανεξάρτητα από το ποιος εντέλει θα είναι ο χρόνος της διεξαγωγής τους. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται ακόμα και από ορισμένες συμπεριφορές που το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει.

Για παράδειγμα, μια τέτοια αλλαγή που μυρίζει… εκλογές αφορά τις ενημερώσεις σχετικά με τον απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων που λαμβάνουν οι βουλευτές της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, οι βουλευτές της Ν.Δ. βλέπουν το τελευταίο 15ήμερο τις ενημερώσεις αυτές να έχουν πυκνώσει αισθητά και την έκτασή τους να έχει αυξηθεί αρκετά, ενώ βλέπουν και να τους ζητείται να προωθούν την πολιτική της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κλείσει και το θέμα με το συνέδριο του κόμματος, που είχε αναβληθεί λόγω πανδημίας, και το οποίο, όπως ανακοινώθηκε προ ημερών, θα διεξαχθεί τελικά από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2022 στην Αθήνα (Metropolitan Expo). Με το βλέμμα στις εκλογές, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει, μέσα από το συνέδριο, να «ζυμώσει» κομματικά στελέχη που δυσφορούν γιατί νιώθουν ότι τα ίδια και το κόμμα έχουν ξεχαστεί από την κυβέρνηση και ότι είναι αποκομμένα από τη διακυβέρνηση του «επιτελικού κράτους».

Αλλωστε ακόμα και το ίδιο το συνέδριο ο Κυρ. Μητσοτάκης το έχει υποβαθμίσει, αφού δεν περίμενε πρώτα να διεξαχθεί ούτως ώστε να εκλέξει Πολιτική Επιτροπή και αυτή με τη νέα της σύνθεση να εκλέξει γραμματέα του κόμματος, παρά άλλαξε ήδη άρον άρον τον γραμματέα, τοποθετώντας στη θέση αυτή τον Παύλο Μαρινάκη και πάλι εν όψει της προετοιμασίας του κόμματος για τις εκλογές.

Στην ίδια προεκλογική στόχευση εντάσσονται και οι επισκέψεις του Π. Μαρινάκη και του γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ. Στέλιου Κονταδάκη σε δήμους της Αττικής, όπως προ ημερών στο Περιστέρι, αλλά με το βλέμμα στις κάλπες ήταν και η πρόσφατη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με στελέχη της Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να τα «ζυμώσει» και να κατευνάσει τη «γαλάζια» γκρίνια για την υποεκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στην κυβέρνηση.

Αλλά στο πλαίσιο της προετοιμασίας του μεγάρου Μαξίμου για τις επικείμενες εκλογές εντάσσεται βέβαια και η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να δώσει στην Ντόρα Μπακογιάννη τον ρόλο του συνδέσμου μεταξύ του ίδιου και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, προκειμένου η κ. Μπακογιάννη να απορροφά κραδασμούς από «γαλάζιους» βουλευτές που έχουν έντονη δυσαρέσκεια για πρωθυπουργικές επιλογές και που νιώθουν ότι οι αποφάσεις του «επιτελικού κράτους» λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες και ότι οι ίδιοι είναι αποκομμένοι.

Και ασφαλώς, το ότι το Μαξίμου έχει το μυαλό στις εκλογές προδίδει και το γεγονός πως επιδιώκει να καλλιεργεί ένα κλίμα παροχών προεκλογικού χαρακτήρα. Οπως με την επίσπευση της αύξησης του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου αντί για τον Ιούλιο, αλλά και με την τελευταία πρωθυπουργική ανακοίνωση για μείωση στον ΕΝΦΙΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε βέβαια και ως αντιπερισπασμός της κυβέρνησης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα και να ξεφύγει από κεντρικά ζητήματα όπως η πανδημία, η ακρίβεια και η αποτυχημένη αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που φθείρουν σοβαρά την εικόνα της.


Γιάννης Μπασκάκης – εφσυνΑκολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

Επικοινωνία:

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here