Ουκρανικό: Έφτασαν στην Πολωνία οι πρώτες αμερικανικές δυνάμεις που θα ενισχύσουν το ΝΑΤΟ

0
251

Αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε μία ομάδα μελών στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ προσγειώθηκε σήμερα στο Ρζεσζόφ στα νοτιοανατολικά της Πολωνίας – Την Τετάρτη ο Μπάιντεν διέταξε 3.000 επιπλέον Αμερικανούς στρατιώτες στην Πολωνία και στη Ρουμανία να προστατεύσουν την Ανατολική Ευρώπη


Οι πρώτες αμερικανικές στρατιωτικές ενισχύσεις για τις νατοϊκές συμμαχικές δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη, μετά από την ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας, έφτασαν σήμερα στη στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο Ρζεσζόφ στα νοτιοανατολικά της Πολωνίας.

Ένα αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε μία ομάδα μελών στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ προσγειώθηκε σήμερα το πρωί, στο αεροδρόμιο της αναφερόμενης περιοχής, σύμφωνα με πολωνική στρατιωτική πηγή, καθώς οι προετοιμασίες συνεχίζονται στη στρατιωτική βάση, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Πολωνίας.
Προετοιμασίες προσωρινής φιλοξενίας βρίσκονταν σε εξέλιξη στη γειτονική πόλη Τζασιόνκα, με εργαζόμενους να υψώνουν έναν φράχτη γύρω από ένα κτίριο, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα.
«Όπως ανακοινώθηκε, τα πρώτα στοιχεία διοίκησης ενός σχηματισμού μάχης σε επίπεδο ταξιαρχίας από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Στρατού των ΗΠΑ έφτασαν στην Πολωνία» σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του πολωνικού στρατού.

Την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε περίπου 3.000 επιπλέον Αμερικανούς στρατιώτες στην Πολωνία και στη Ρουμανία να προστατεύσουν την Ανατολική Ευρώπη, από μία πιθανή επέκταση της ουκρανικής κρίσης.

Περίπου 1.700 στρατιώτες, κυρίως αλεξιπτωτιστές της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας θα αναπτυχθούν στην Πολωνία από το Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας, «μέσα στις επόμενες ημέρες» σύμφωνα με αμερικανικές στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, μία μοίρα τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης M1128 Stryker και περίπου 1.000 μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν τη βάση τους στη γερμανική πόλη Βίλτσεκ, θα αναπτυχθούν στη Ρουμανία, ενώ επιπλέον αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έφτασαν χθες στη Γερμανία.

Η Ρωσία αρνείται ότι έχει σχέδια εισβολής στην Ουκρανία, αλλά έχει αναπτύξει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα και έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει απροσδιόριστα στρατιωτικά μέτρα, αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι της, συμπεριλαμβανομένης και μιας υπόσχεσης του ΝΑΤΟ για μη ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία.

Το νέο σχέδιο εφαρμόζεται πέραν της αμυντικής ετοιμότητας 8.500 στρατιωτών που ενεργοποίησε το Πεντάγωνο τον προηγούμενο μήνα για πιθανή ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό έδαφος, αν κάτι τέτοιο κρίνονταν απαραίτητο.

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αναμένεται να συζητήσουν την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων της συμμαχίας, στην επόμενη συνεδρίασή τους, που έχει προγραμματιστεί για την 16η και τη 17η Φεβρουαρίου.Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

Επικοινωνία:

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here