Γκάφα του Bloomberg: έγραψε ότι «η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία»

0
230

Ατόπημα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, που σύμφωνα με αρκετά ΜΜΕ μετέδωσε λανθασμένα χθες πως «η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία».

«Λυπούμαστε βαθιά για το λάθος» ανακοίνωσε το αμερικανικό μέσο, που ανέφερε ότι διερευνώνται οι λόγοι του συμβάντος αφού εξήγησε το εξής: «Ετοιμάζουμε τίτλους για πολλά σενάρια και δημοσιεύσαμε κατά λάθος ένα από αυτά τα θέματα γύρω στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής στην ιστοσελίδα μας».

Σύμφωνα με την αναλύτρια Olga Lautman, το δημοσίευμα έμεινε μάλιστα στον «αέρα» για περίπου 30 λεπτά. «Μπήκα στον ιστότοπο και είδα την έκτακτη είδηση, αλλά ήξερα ότι δεν ήταν αληθινή γιατί ασχολούμαι με την Ουκρανία και θα ήμουν ένας από τους πρώτους που θα το μάθαιναν», δήλωσε η πρώτη στην The Post κάνοντας λόγο για ένα «παράξενο και πολύ μεγάλο λάθος».

 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν άφησε ασχολίαστη τη γκάφα λέγοντας πως το Κρεμλίνο ίσως να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον όρο «ειδήσεις του Bloomberg» αντί για «ψευδείς ειδήσεις», ενώ τόνισε τον κίνδυνο «επιθετικών δηλώσεων».


εφσυν


 

Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

Επικοινωνία:

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here