Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου | INDEPENDENTNEWS

0
171

Η δραματική αύξηση του κόστους διαβίωσης για τα βρετανικά νοικοκυριά, η σημαντική μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γαλλία και η δολοφονία ηγέτη του «Ισλαμικού Κράτους» από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στη Συρία συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.

Στη Βρετανία οι Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη μείωση των συνθηκών διαβίωσης» με το κύριο άρθρο να τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται διαρκώς, όπως άλλωστε και οι λογαριασμοί της ενέργειας και οι φόροι. Το δημοσίευμα επισημαίνει μάλιστα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο εισοδηματικό πλήγμα κατά των νοικοκυριών από το 1990. Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ πάντως  παραδέχθηκε ότι, παρά το πακέτο οικονομικής ενίσχυσης και φοροαπαλλάγων ύψους 9 δις λιρών, οι λογαριασμοί θα αυξηθούν μηνιαίως για κάθε νοικοκυριό περίπου 350 λίρες. Ο Guardian από την πλευρά του έχει κεντρικό τίτλο : «Ο πρωθυπουργός πλήττεται για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στρίτ καθώς τέσσερις σύμβουλοί υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους».

 

Στη Γαλλία η Le Monde έχει κεντρικό τίτλο : «Covid : Ο ορίζοντας μίας ζωής χωρίς μάσκες και υγειονομικό πάσο» και στο σχετικό ρεπορτάζ σημειώνει ότι σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία καταγράφεται μια μείωση των κρουσμάτων, κάτι που επιβεβαιώνει ότι πέμπτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε ύφεση. Αναφέρει ότι αυτή την εβδομάδα οι νέες μολύνσεις  έπεσαν στις 315.263 στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας από 428008 πού ήταν την περασμένη εβδομάδα, μια πτώση η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί αυξηθεί. Μάλιστα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέρ Βεράν είπε ότι εξετάζεται η άρση του πάσου από τον Ιούλιο και της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την άνοιξη. Σε άλλο άρθρο η εφημερίδα έχει τίτλο  : «Η ολυμπιακή στρατηγική του Σι Τζινγκπίνγκ» και σημειώνει ότι «ο κινέζος πρόεδρος χρησιμοποιεί την διοργάνωση ως διπλωματικό εργαλείο και έχει απομακρύνει από το Πεκίνο όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους».

, Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου, INDEPENDENTNEWS

Στη Γερμανία ρεπορτάζ του ανταποκριτή της Ηandelsblatt στην Ελλάδα Γκερτ Χέλερ αναφέρεται στους «πλοιοκτήτες του Πειραιά», οι οποίοι επενδύοντας έγκαιρα στη μεταφορά αερίου επωφελούνται τώρα από τις υψηλότερες τιμές. Γράφει  χαρακτηριστικά, «η κρίση του φυσικού αερίου αναγκάζει την Ευρώπη να επανεξετάσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία. Η κρατική εταιρεία Gazprom μείωσε ήδη τις παραδόσεις της τον Ιανουάριο. Σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξουν προβλήματα εφοδιασμού. Το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) μπορεί να βοηθήσει στην εξασφάλιση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο για ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτά είναι τα καλά νέα για τους Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι έχουν επενδύσει πολλά στην κατασκευή δεξαμενόπλοιων LNG κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ενώ σήμερα ο πιο σύγχρονος στόλος παγκοσμίως βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους».

, Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου, INDEPENDENTNEWS

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τις ΗΠΑ τέλος οι New York Times έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ο ηγέτης του ISIS νεκρός μετά από επιδρομή των αμερικανικών δυνάμεων στο σπίτι του στη Συρία» με το σχετικό ρεπορτάζ να υπογραμμίζει ότι σε μία ριψοκίνδυνη ειδική αποστολή οι δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού τον σκότωσαν στο δεύτερο όροφο του σπιτιού του. Βοηθοί του Αμερικανού προέδρου είπαν ότι έδωσε το πράσινο φως για την επιχείρηση την Τρίτη μετά από μήνες σχεδιασμού της επιχείρησης.


Δημήτρης Φαναριώτης – ΕΦΣΥΝ 04-02-2022


 

Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

Επικοινωνία:

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here