Ιλιον: ΒΙΝΤΕΟ – Κύμα αλληλεγγύης για τον μαθητή που φόρεσε φούστα

0
239

Κύμα έμπρακτης συμπαράστασης στον μαθητή του Μουσικού Σχολείου Ιλίου που καθηγητής αποκάλεσε “ντροπή της κοινωνίας” με αφορμή την απόφασή του να φορέσει φούστα.

Οι συμμαθητές του αντέδρασαν άμεσα, όπως και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς. Μάλιστα οι συμμαθητές του, ως ένδειξη συμπαράστασης προσήλθαν την Πέμπτη (03/02) στο σχολείο φορώντας, τα μεν κορίτσια γραβάτα, τα δε αγόρια φούστα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη για εξάλειψη των διακρίσεων και τη δημιουργία κοινωνικών συνθηκών ισοτιμίας και σεβασμού.

Στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου τα κορίτσια φόρεσαν παντελόνια με γραβάτα και τα αγόρια φούστες προκειμένου να δηλώσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον συμμαθητή της 1ης Γυμνασίου που έπεσε θύμα λεκτικής επίθεσης από καθηγητή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες των γονιών αλλά και μαθητών του σχολείου φαίνεται πως τον αποκάλεσε “ντροπή της κοινωνίας” και αυτό εξαιτίας της απόφασής του να φορέσει φούστα.

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και με το μήνυμα “Τα ρούχα δεν έχουν φύλο” οι νεαροί και οι νεαρές που φοιτούν στο σχολείο φόρεσαν φούστες και γραβάτες αντίστοιχα αναδεικνύοντας την ανάγκη της κοινωνίας για εξάλειψη των διακρίσεων και τη δημιουργία κοινωνικών συνθηκών ισοτιμίας και σεβασμού.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here