Αλ. Τσίπρας: ΒΙΝΤΕΟ – «Η κυβέρνηση να σταματήσει να παριστάνει τον τροχονόμο των καρτέλ»

0
285

Στην αγορά της Νίκαιας περιόδευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, το πρωί της Παρασκευής, όπου συζήτησε με καταναλωτές και καταστηματάρχες για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει από τις  ανατιμήσεις.

Μετά την περιοδεία του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση:

«Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του να βγουν από την προστασία των γραφείων τους, από τη γυάλα που είναι κλεισμένοι, και να περπατήσουν μία μέρα σε μία λαϊκή περιοχή. Σε όποια περιοχή της χώρας θέλουν. Να μιλήσουν με τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, με τον απλό κόσμο.

Η αγορά στενάζει. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι σε απόγνωση. Οι πολίτες βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται. Η ακρίβεια πια δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στο μέσο νοικοκυριό. Η βενζίνη σκαρφαλώνει στα 2 ευρώ. Οι τιμές του ρεύματος αυξάνονται δύο και τρεις φορές και δεν μπορούν να αντέξουν ούτε τα νοικοκυριά ούτε οι επιχειρήσεις.

Δεν πάει άλλο. Είναι αναγκαίο σήμερα η κυβέρνηση να σταματήσει να παριστάνει τον τροχονόμο των καρτέλ και να δοθεί διέξοδος. Σήμερα, τώρα, πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ για να ενισχυθεί το εισόδημα των μισθωτών και να κινηθεί η αγορά.

Σήμερα, τώρα, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση ώστε να αποκλιμακωθούν τα τιμολόγια του Ηλεκτρικού Ρεύματος. Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο επιτρεπτό επίπεδο που προβλέπει η Κομισιόν.

Να μειωθεί στον κατώτατο συντελεστή ο ΦΠΑ για τα βασικά είδη διατροφής και κατανάλωσης. Αυτά είναι μέτρα που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να υλοποιήσει, το μυαλό της είναι πώς θα στηρίξει τους έχοντες και όχι αυτούς που με μόχθο προσπαθούν και καταφέρνουν να τα βγάζουν πέρα.

Χρειάζεται λοιπόν η λαϊκή ετυμηγορία. Οι εκλογές που θα δώσουν μία προοδευτική κυβέρνηση, που θα στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Που θα κάνει από την πρώτη μέρα πράξη αυτά τα μέτρα, που θα μπορέσουν να στηρίξουν τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά, τους καταναλωτές, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες».

Ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του, άφησε λίγα κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς, αποτίοντας φόρο τιμής στους 75 αγωνιστές και αγωνίστριες της Αντίστασης, που εκτελέστηκαν στις 17 Αυγούστου 1944 από τους Ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.


 

Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

Επικοινωνία:

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here