ΒΙΝΤΕΟ – Νέα πρόβλεψη Σαρηγιάννη για το τέλος της πανδημίας (καλό Απρίλη και…βλέπουμε)

0
168

Παράταση στην πανδημία μέχρι τέλη Απριλίου, δίνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθώς, όπως εκτιμά, θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της μείωσης του ρυθμού εμβολιασμού για την τρίτη δόση. Μάλιστα, προέβλεψε ότι στις 22/2 τα κρούσματα θα φτάσουν τα 31.000 καθώς έχει αναστραφεί η αποκλιμάκωση.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτη 2/2 στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής δήλωσε πως «δυστυχώς απομακρυνόμαστε από το τέλος της. Από χθες είμαστε σε αύξηση της διασποράς, υπάρχει σαφής επιβράδυνση της αποκλιμάκωσης», σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας ότι «η αύξηση θα συνεχιστεί μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου». Θα βλέπουμε περισσότερα κρούσματα μέχρι και 31.000 γύρω στις 22 του μήνα» είπε χαρακτηριστικά.

«Μετατίθεται για ακόμα και τρεις εβδομάδες γιατί έχει αλλάξει ο ρυθμός εμβολιασμού. Το τέλος της Ομικρον μπορεί να έρθει ουσιαστικά μέσα στον Απρίλιο με μια σημαντική καθυστέρηση, στην τρίτη εβδομάδα του Απριλίου και μετά». Αναφερόμενος στο καλό σενάριο ο καθηγητής τόνισε πως σε διασωληνωμένους και νεκρούς δεν θα έχουμε νέο ρεκόρ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη 1/2, ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι δεν αποκλείει «να οδηγηθούμε κάποια στιγμή σε μια καλύτερη κατάσταση με τελικό ίσως εξαγόμενο μια ενδημία του ιού, η οποία όμως είναι ακόμα μακριά. Προς το τέλος της άνοιξης ίσως θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια κατάσταση καλύτερη».

«Θα περιμένουμε μια-δυο εβδομάδες να το δούμε. Δεν ξέρουμε αν θα επικρατήσει, φαίνεται όμως να μην αλλάζει η κλινική της εικόνα και αυτό είναι σημαντικό» επισήμανε ο καθηγητής.


 

Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

Επικοινωνία:

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here