Ανδρέας Ξανθός για το Νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης

0
485

Επειδή, προφανώς με «διαρροή» του Υπουργείου Υγείας, διακινείται στα ΜΜΕ η «είδηση»  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψηφίζει τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (IΣΝ) για την κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι πρόκειται για χυδαία και αήθη παραπληροφόρηση.

Ο πολιτικός σχεδιασμός για να γίνουν 2 νέα νοσοκομεία του ΕΣΥ με χρηματοδότηση από το ΙΣΝ (Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και Νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης) ήταν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η  κριτική  λοιπόν εναντίον του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι καταψηφίζει το ν/σ της κυβέρνησης και άρα δεν θέλει το έργο, δεν είναι απλώς παραπειστική, είναι ευθεία  προσβολή στη νοημοσύνη των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ξεκαθάρισε χθές στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής  ότι προφανώς στηρίζει τη δωρεά και την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, δήλωσε όμως ότι ψηφίζει “παρών” ( και όχι “κατά”) στο ν/σ, γιατί  η κυβέρνηση, υπονομεύοντας το δημόσιο χαρακτήρα του, εισηγείται το Νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης να είναι ΝΠΙΔ και όχι ΝΠΔΔ όπως όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ «εργαλειοποιεί» τη δωρεά του ΙΣΝ για να προωθήσει το πολιτικό της σχέδιο για Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία. Η αλλαγή νομικού καθεστώτος στα νοσοκομεία είναι το πρώτο βήμα. Και σ’αυτή τη στρατηγική δεν συναινεί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ούτε οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, ούτε οι περισσότερες δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Ας αφήσει λοιπόν το  Υπουργείο  Υγείας την  τοξική αντιπαράθεση και τη στρεψοδικία και ας ασχοληθεί σοβαρά με την αντιμετώπιση της ντροπιαστικής για τη χώρα μας θνησιμότητας από COVID-19. Για την οποία έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη.


 

Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

Επικοινωνία:

info@independentnews.gr

info.independentnews@gmail.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here