Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη ζητώντας απλώς να εφαρμοστεί και γι αυτόν ο νόμος! Ο γιατρός του στις 25 Φλέβαρη, δήλωσε ότι οι επόμενες δύο μέρες μπορούν να είναι μοιραίες.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να μένει σιωπηλή όταν εγκαλείται για φωτογραφικές διατάξεις, για παραβίαση των νόμων που η ίδια θέσμισε, για χειρισμούς που δημιουργούν υπόνοιες εκδικητικής συμπεριφοράς και αναιτιολόγητης επιβάρυνσης της θέσης ενός φυλακισμένου. Ενός ανθρώπου δηλαδή που βρίσκεται υπό την εποπτεία της, υπόκειται στους νόμους της και που η υγεία και η ζωή του είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία της.

Αντίστοιχα, ως κοινωνία δεν μπορεί να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη! Είναι η στιγμή να πάρουμε θέση ως πολίτες!

Αυτό που ζητάει ο απεργός είναι να γυρίσει στο κελί του Κορυδαλλού όπου κρατήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όπως προβλέπει ο νόμος.

Το αίτημά του είναι δίκαιο και η διαμαρτυρία του εύλογη. Δεν ζητάει κάποια ειδική μεταχείριση αλλά την εφαρμογή των νόμων.

Τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα πρέπει να γίνουν δεκτά τώρα, για να μη δοκιμαστεί περισσότερο η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και για να διασωθεί η ευαισθησία και η τιμή της κοινωνίας μας που κινδυνεύει να χρεωθεί μια απευκταία εξέλιξη.

Γιατί σε τελική ανάλυση, όχι μόνο ο νομικός πολιτισμός αλλά και οι ηθικές βάσεις μιας κοινωνίας κρίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις!

                                                             ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ