Στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα επισκεφθεί εμβολιαστικά κέντρα και θα συναντηθεί με τις δημοτικές αρχές.

Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας καλούν φορείς και σωματεία  στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου στον Άγιο Κήρυκο και στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου.

Ήδη στην Ικαρία ετοιμάζεται… θερμή υποδοχή.

Στις κινητοποιήσεις καλούν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Μισθωτών Συνταξιούχων, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Βιοτεχνών – Επαγγελματιών.

, «Όχι στις φιέστες»: Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν για τον Μητσοτάκη στην Ικαρία (βίντεο), INDEPENDENTNEWS

«Να μη γίνουν τα νησιά μας ντεκόρ της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης» 

Τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας σε Ικαρία και Φούρνους αναδεικνύουν Σωματεία και φορείς με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα νησιά αυτά.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνταξιούχων Μισθωτών, Εργαζομένων Δήμων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Βιοτεχνών – Επαγγελματιών επισημαίνουν ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα χρόνια προβλήματα που δεν μας επιτρέπουν να δεχτούμε την παρουσίαση των νησιών μας ως σκηνικό στο επικοινωνιακό σόου της κυβερνητικής πολιτικής».

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι οι δομές Υγείας έχουν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και εξοπλισμού. Στη βόρεια Ικαρία δεν υπάρχει επαρκής υγειονομική κάλυψη αφού το ΚΥ Ευδήλου δεν στελεχώθηκε ποτέ, τα Περιφερειακά Ιατρεία μένουν συχνά μεγάλο διάστημα χωρίς ούτε έναν γιατρό. Υπάρχουν ελλείψεις στο ΕΚΑΒ που δεν επιτρέπουν την ταυτόχρονη διακομιδή δυο περιστατικών. Τα προβλήματα στη συγκοινωνία των νησιών (ένα καράβι 2 φορές την βδομάδα) έχουν μετατρέψει τη μετακίνηση σε ακριβοπληρωμένη κρουαζιέρα.

«Η άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας δεν είναι μονόδρομος. Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση  που θα καλύπτει  τον έλεγχο και τη νοσηλεία ασθενών από τον κορονοϊό μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις, καθώς και τις ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, προαγωγή της υγείας μας», τονίζουν και υπογραμμίζουν την ανάγκη πάλης για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

Πληροφορίες: 902.gr