Κοίτα τώρα κάτι περίεργα πράματα. Τα ελληνικά πανεπιστήμια σύμφωνα με την κυβέρνηση και τον πρόεδρο των ειδικών φρουρών είναι εστίες παραβατικότητας και πώλησης ναρκωτικών.
Σύμφωνα όμως με την παγκόσμια υπηρεσία αξιολόγησης (Webometrics) το ΕΚΠΑ είναι 49ο στην Ε.Ε. και 180ό παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά, ένα ελληνικό ΑΕΙ σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων Πανεπιστημίων στον κόσμο. Ακολουθούν το ΑΠΘ 59ο στην Ε.Ε. και 205ο στον κόσμο, το ΕΜΠ 103ο και 329ο αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο Πάτρας 166ο και 533ο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 181ο και 581ο.
Δεν θα έλεγα πως η πρώτη άποψη είναι πολύ κοντά στη δεύτερη πραγματική εικόνα.
Θέλετε να μάθετε ποιο ΙΕΚ από αυτά που ισοτίμησε τα πτυχία τους η Κεραμέως είναι στην καλύτερη θέση στην αξιολόγηση; Το Deree λοιπόν έχει τη θέση 2.811 στην κατάταξη.
Συγκρίνετε τη διαφορά και μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα για το τι τριτοβάθμια παιδεία επιδιώκουν οι κυβερνώντες. Υπάρχουν κάποια ΙΕΚ που δίνουν ισότιμα πλέον πτυχία σε μηχανικούς και δικηγόρους που βρίσκονται στη θέση 23.295.
Αριστεία και κουραφέξαλα, οι κυβερνώντες αυτό που επιδιώκουν είναι γίνουν τα παιδιά μας σαν τον άλλο που είχε πτυχίο από τους αλευρόμυλους ή τον διοικητή της ΕΥΠ που είχε πτυχίο κιθάρας με παρακολούθηση εξ αποστάσεως ή τον υφυπουργό που είχε “μεταπτυχιακό” από σεμινάριο 12 ωρών.
*Ανάρτηση του π. βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, στο facebook