Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Μάρδα, περί αξιοποίησης όσων αστυνομικών σπουδάζουν σε ΑΕΙ προς αντικατάσταση του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας που προωθεί η κυβέρνηση:
Η άποψη του κ. Μάρδα, ως μέλους και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, περί αστυνομικών – φοιτητών, ούτε εκφράζει αλλά και ούτε αποτελεί θέση του κόμματος ή της νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά αποτελεί προσωπική άποψη. Η παρουσία αστυνομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με οποιαδήποτε μορφή, δε διασφαλίζει την ασφάλεια και την φύλαξη των πανεπιστημίων αλλά αντιθέτως αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατία και δημιουργεί εμπόδιο για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Απόψεις όπως αυτή του κ. Μάρδα αποτελούν μειοψηφία εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας και έρχονται να εξυπηρετήσουν συντηρητικές ιδεοληψίες, που στο τέλος ημέρας δίνουν άλλοθι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΝΔ. Η Αριστερά ούτε έχει, ούτε είχε σχέση με αυτές.
Για εμάς, η πραγματική ενίσχυση της ασφάλειας εντός των ιδρυμάτων είναι αλληλένδετη με την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
Η νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στάθηκαν και θα συνεχίσουν να στέκονται αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία που προσπαθεί να επιβληθεί εντός των πανεπιστημίων από τη κυβέρνηση της ΝΔ.