Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος εκφράζει την αντίθεσή της στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, προϊόν μιας συγκυριακής και ευκαιριακής πλειοψηφίας, με αφορμή τις αγωγές του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε μια στιγμή που ο δημοσιογραφικός κλάδος και η αξιοπιστία της ενημέρωσης απειλούνται από τις μεθοδεύσεις Χρυσοχοΐδη και από τα σχέδια για νέα δώρα στους καναλάρχες, η υποταγή σε πολιτικάντικα και μικροκομματικά παιχνίδια βάλλει ευθέως κατά της ενότητάς του και δυναμιτίζει την προοπτική των αγωνιστικών διεκδικήσεών του.

Η ΕΣΗΕΑ που υπερασπίστηκε την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση των πολιτών απέναντι στοΝ αυταρχικό κατήφορο Χρυσοχοΐδη και κυβέρνησης, που ετοιμάζεται να καταγράψει μια σημαντική φιλεργατική νίκη για τις επιχειρήσεις σε ειδική διαχείριση καθώς εξασφάλισε την στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια στο δάσος της τοξικής μονομέρειας που στερεί πλέον τον δημόσιο λόγο ακόμη και από τα «προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα», να κάνει ότι δεν βλέπει το κουρέλιασμα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, διευκολύνοντας έτσι τα σχέδια της διαπλοκής. Η επίκληση της πάγιας θέσης για «κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81» δεν μπορεί να μετατρέπεται σε φύλλο συκής για τη στήριξη ακόμη και ενός εκδότη και για την υιοθέτηση οιονδήποτε ισχυρισμών που βαφτίζονται «ρεπορτάζ».

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της σε επιλογές που ρίχνουν νερό στο μύλο του επικοινωνιακού παιχνιδιού της κυβέρνησης, με αφορμή τις αγωγές Τσίπρα, προκειμένου να καλυφθούν τα δώρα στους καναλάρχες, η καταπάτηση ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, αλλά και των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών να διαδηλώνουν την αντίθεσή τους με πολιτικές που ρημάζουν τη ζωή τους και ευτελίζουν τους θεσμούς.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος παραμένει σταθερή στη θέση της να απέχει η ΕΣΗΕΑ από εμπλοκή σε μικροπολιτικά παιχνίδια ώστε η κρίση αξιοπιστίας των ΜΜΕ να μην μετατραπεί σε κρίση των ανθρώπων της Ενημέρωσης.