Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας προέβη σε ένα βαρύ ατόπημα. Σε συζήτηση στην ΕΡΤ για την εισαγωγή οργανωμένης αστυνόμευσης στα ΑΕΙ της χώρας, ισχυρίστηκε ότι στις περιοχές των πανεπιστημίων ο μεγαλύτερος τζίρος του λιανεμπορίου ναρκωτικών γίνεται εντός των σχολών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, που ήταν παρών στη συζήτηση στην ΕΡΤ και παρενέβη, σχολιάζει τη συκοφαντία του προέδρου των Ειδικών Φρουρών:

Δεν ντράπηκε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, κ. Ντούμας, να υποστηρίξει ότι “ο μεγαλύτερος τζίρος λιανεμπορίου ναρκωτικών γίνεται εντός των σχολών”.
Όταν του ζητήθηκε να παρουσιάσει στοιχεία δεν είχε τίποτα να πει.
Ακριβώς όπως δεν μπορούσε να απαντήσει στο απλό ερώτημα: γιατί δεν συλλαμβάνονται οι εμπόροι ναρκωτικών αφού ειδικά τώρα που δεν υπάρχει το άλλοθι του πανεπιστημιακού ασύλου που υποτίθεται ότι ήταν το πρόβλημα.
Δεν μπορεί να συκοφαντείται το δημόσιο Πανεπιστήμιο με τέτοιο τρόπο στη δημόσια τηλεόραση!
Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την ασφάλεια και τη Δημοκρατία, κόντρα στον αυταρχισμό και την ανασφάλεια που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Νίκος Μπελαβίλας: Ας πάει εκεί να κάνει τη δουλειά του και ας αφήσει τα ΑΕΙ

Ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής Πολεοδομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σχολιάζει:

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ σήμερα προέβη σε ένα βαρύ ατόπημα το οποίο έχει και ποινική διάσταση καθώς αποτελεί εξώφθαλμη συκοφαντία εναντίον όλων των πανεπιστημιακών καθηγητών, φοιτητών και εργαζομένων. Δήλωσε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ότι ο μεγαλύτερος τζίρος λιανεμπορίου ναρκωτικών γίνεται εντός των σχολών» (sic!!!).
Όταν ρωτήθηκε για το τι στοιχεία διαθέτει για αυτό δεν απάντησε. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν συλλαμβάνονται οι έμποροι ναρκωτικών τώρα που δεν υπάρχει το άλλοθι του πανεπιστημιακού ασύλου που ισχυρίζονταν ότι ήταν το κρίσιμο πρόβλημα πάλι δεν απάντησε. Και βέβαια δεν έχει τι να απαντήσει στο ερώτημα γιατί δεν ξεκαθαρίζουν τα Πατήσια, την πλατεία Βάθη, την πλατεία Αμερικής, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο, τον Άγιο Παντελεήμονα από τις πιάτσες. Απέχουν χιλιόμετρα από τα πανεπιστήμια.
Ο εκπρόσωπος των Ειδικών Φρουρών που σε λίγο θα «αναλάβει τη φύλαξη» των ΑΕΙ, μάλλον δεν έχει γνώση ούτε του αντικειμένου του, ούτε του κέντρου της Αθήνας. Τι συμβαίνει με τη διακίνηση ναρκωτικών. Προκειμένου να κάνει καλύτερα τη δουλειά για την οποία έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα της Ελλάδος, να διώκει εγκληματίες και όχι φοιτητές, δημοσιεύουμε για ενημέρωση του τον χάρτη με τις πιάτσες διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Σε δρόμους και πλατείες, με δεκάδες ναρκέμπορους και χιλιάδες χρήστες. Ας πάει εκεί να κάνει τη δουλειά του και ας αφήσει τα ΑΕΙ. Είναι απολύτως ακατάλληλος για αυτό που τον προορίζουν οι προϊστάμενοι του.