Η Διεθνής της Εκπαίδευσης και η UNESCO καλούν τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να θεωρήσουν τους εκπαιδευτικούς ως ομάδα προτεραιότητας στη διαδικασία εμβολιασμού των πληθυσμών.

Η Education International και η UNESCO δημοσίευσαν ένα κοινό μήνυμα καλώντας τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να θεωρήσουν τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό προσωπικό ως ομάδα προτεραιότητας στις προσπάθειες εμβολιασμού COVID-19.

Σημειώνοντας ότι πάνω από 100 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί και προσωπικό του σχολείου παγκοσμίως επηρεάστηκαν από τη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της πανδημίας, ο επικεφαλής της UNESCO Audrey Azoulay και ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Εκπαίδευσης David Edwards επαίνεσαν και ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς για τις ακούραστες προσπάθειές τους στην υποστήριξη των μαθητών τους.

Καθώς τα σχολεία έκλεισαν τις πόρτες τους, οι εκπαιδευτικοί “ανακάλυψαν τον τρόπο που διδάσκουμε, μαθαίνουμε”, δήλωσαν, προσθέτοντας ότι όταν τα σχολεία άνοιξαν ξανά, οι δάσκαλοι επέστρεψαν “θαρραλέα” στις τάξεις τους. Τονίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις του κλεισίματος του σχολείου, ο Έντουαρντς δήλωσε: «Τα σχολεία είναι αναντικατάστατα. Είναι απαραίτητο να ανοίξετε ξανά τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με ασφάλεια και να τα διατηρήσετε ανοιχτά όσο το δυνατόν περισσότερο. ” Λαμβάνοντας υπόψη τον ουσιαστικό ρόλο των σχολείων και την ανάπτυξη εμβολίων COVID-19, οι ηγέτες του Education International και της UNESCO κάλεσαν «τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να θεωρήσουν τους εκπαιδευτικούς και το σχολικό προσωπικό ως ομάδα προτεραιότητας στις προσπάθειες εμβολιασμού».