«Ο αθλητισμός πρέπει να είναι χώρος παιδαγωγικής ολοκλήρωσης, αλληλεγγύης, αξιών και όχι σχέσεων εξουσίας κι εκμετάλλευσης παιδιών, νέων ανθρώπων και γυναικών, που συντελούν σε εγκληματικές συμπεριφορές. Διότι, ο βιασμός αποτελεί εγκληματική πράξη και όχι «δυσάρεστο περιστατικό», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας» επισημαίνει το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του.

«Ας δούμε κατάματα τα κοινωνικά προβλήματα και τις παθογένειες του αθλητισμού, τις εγκληματικές περιπτώσεις κακοποιήσεων και του σεξισμού, του εκφοβισμού και άλλων έκνομων συμπεριφορών κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας», τονίζει στην ίδια ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζει πως «ο κος Αυγενάκης, με χίλιες δυο προφάσεις και «ναι μεν αλλά», κατήργησε την ποσόστωση φύλου, που αποτελούσε εργαλείο θεσμικής εδραίωσης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών».

Η παραίτηση του μέλους του Δ.Σ της ΕΙΟ

Η αήθης ανακοίνωση προκάλεσε την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ της ΕΙΟ, Γιάννη Παπαδημητρίου ο οποίος με μια πολύ σκληρή δήλωσή του επιτίθεται στην Ομοσπονδία για την απαράδεκτη ανακοίνωση που εξέδωσε για την χρυσή Ολυμπιονίκη.

Όπως γράφει στη δήλωσή του ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς:

«Λυπάμαι γιατί η αντίδραση της Ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εκθέτει τα μέλη της αλλά περισσότερο την πλειοψηφία του ιστιοπλοϊκού κόσμου που σέβεται την προσωπικότητα και την υπόληψη κάθε αθλήτριας και αθλητή. Περίμενα έκτακτη συγκρότηση ΔΣ και άμεση ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων, κάτι που δεν έγινε».

 

Να σημειωθεί ότι η προσβλητική ανακοίνωση προκάλεσε έκρηξη οργής και στους πολίτες οι οποίοι κάνουν συλλογή υπογραφών κατά της ΕΙΟ με κείμενο στο avaaz.