Όλη η προσπάθεια της κυβέρνησης με τα εμβόλια γίνεται με τη λογική της εξαπάτησης.
Εξαπάτηση ήταν το σόου των εμβολιαστικών κέντρων που δε ξεκίνησαν ποτέ γιατί δεν είχαν γίνει προσλήψεις προσωπικού και άρα ήταν δεδομένο ότι δεν θα γίνουν 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί μέσα σε έναν μήνα ακόμα κι αν είχαμε τα εμβόλια.
Εξαπάτηση ήταν η υπόσχεση για εκατομμύρια εμβολίων που θα παραλάμβανε η χώρα μετά την σωτήρια επέμβαση του Μητσοτάκη. Κάτι που φυσικά δεν έγινε αφού δεν πήραμε καν αυτά που δικαιούμασταν.
Εξαπάτηση είναι οι 8000 ημερήσιοι εμβολιασμοί κι αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα καθώς δεν πιάνουμε καν τον αριθμό των 5.000 χιλιάδων εμβολίων.
Εξαπάτηση ήταν η περιβόητη πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γινόταν η διαχείριση των εμβολιασμών αφού η πλατφόρμα ξεκίνησε χωρίς να έχει λήξει ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο που θα είχε την ευθύνη της διαχείρισης. Ένας διαγωνισμός που εντέλει ακυρώθηκε και θα πρέπει να μας εξηγήσουν πως δουλεύει αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα.
Εξαπάτηση είναι και η αναγγελία για 4 μεγάλα κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα κάνουν 20 χιλιάδες εμβολιασμούς ημερησίως.
Και όλα αυτά γίνονται για κρυφτεί η εγκληματική και παταγώδης αποτυχία στη διαχείριση του δευτέρου κύματος της πανδημίας. Για να κρυφτεί η μηδενική προσπάθεια να ενισχυθεί το ΕΣΥ με προσλήψεις υγειονομικών, για να κρυφτεί τέλος το μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί με τις απευθείας αναθέσεις σε υμέτερους.
Η προσπάθεια καλλιέργειας αισθήματος σωτηρίας με την εμφάνιση του εμβολίου δεν κράτησε όμως πολύ καθώς η πραγματικότητα μας κρατά μέσα λόγω καραντίνας και η οικονομία συνεχίζει να είναι στα τάρταρα λόγω αυτών των επιλογών που κάνουν οι ανέμελοι.
Και καθώς ο κίνδυνος του τρίτου κύματος είναι ορατός, τούτη η κυβέρνηση μας προσβάλλει σε καθημερινή βάση, βάζοντας τον Βασιλάκη Καΐλα να κλαίει μπροστά στις κάμερες των «πετσωμένων» καναλιών. Ούτε ντροπή θα ζητήσουμε, ούτε χάρες.
Τον λογαριασμό ζητάμε και θα τον ζητήσουμε κι όταν θα μπορούμε να βρεθούμε κατά πρόσωπο. Για να τελειώνουμε με αυτόν τον θίασο που λέγεται κυβέρνηση ΝΔ.
.

*Ανάρτηση του π. βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, στο facebook