Φαίνεται πως οι επικοινωνιακοί φωστήρες του Μαξίμου μάς έχουν περάσει για κανονικά ζώα που μασάμε φύλλα νεραντζιάς και φτύνουμε κουκούτσια σανού.

Μετά τον απίστευτο σάλο που ξέσπασε με τις επιτελικές σωβρακοφανέλες που παρέλασαν για να εμβολιαστούν τάχα μου συμβολικά, το επικοινωνιακό επιτελείο πήρε φωτιά και αποφάσισε να περισώσει -ποιον άλλον;- τον Μωυσή. Να δείξει δεν ήταν στις προθέσεις του τρισμέγιστου ηγέτη να ζήσουμε τη ρουσφετολογική λεηλασία των εμβολίων από κυβερνητικούς και λοιπούς παρατρεχάμενους.

Άκουσαν κάτι οι νεραντζιές;

Διαβάζουμε, λοιπόν, στην  «Καθημερινή» στη στήλη «Θεωρείο», την οποία υπογράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου:

«Σπανίως φωνάζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατά κοινή ομολογία είναι ένας ήπιος άνθρωπος. Χθες ήταν μια από αυτές τις σπάνιες μέρες που οι φωνές που έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε υπουργούς του ακούστηκαν μέχρι τις… νεραντζιές έξω από το Μαξίμου. Αφορμή, οι πανηγυρικές αναρτήσεις και τα φωτογραφικά ενσταντανέ που ‘‘ανέβασαν’’ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εμβολιασμό τους. Μάλλον δεν κατάλαβαν πως το συμβολικό σκέλος της υπόθεσης άρχισε και τελείωσε την Κυριακή με τους εμβολιασμούς του πρωθυπουργού, της Προέδρου της Δημοκρατίας, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Σωτήρη Τσιόδρα και του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου. Νομίζω πως χθες, μετά τις φωνές, το κατάλαβαν και όσοι δεν το είχαν αντιληφθεί πως ο εμβολιασμός δεν είναι κάποιο σόου να το περιφέρουν στα social media, αλλά μια διαδικασία που πρέπει να γίνει με τη δέουσα σοβαρότητα».

Ποιον πείθουν όλα αυτά;

Υπάρχει άνθρωπος που θα πειστεί ότι αυτό δεν ήταν σχέδιο; Μα μόλις χτες ο κ. Κικίλιας, ο αρμόδιο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» υποστήριξε ότι «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε αυτή τη δυνατότητα, για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος. Τους εμπιστεύομαι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες».

Υπάρχει άνθρωπος που θα πειστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τις φωνές εκτός κειμένου;

Υπάρχει άνθρωπος που θα πειστεί ότι η δυσαρέσκεια και η αηδία αφορά τις φωτογραφίες στα social media και όχι την ουσία, που είναι ότι κάποιοι πήραν τη σειρά των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, υγειονομικών και γιατρών, γιατί μπορούν…