Το περιμέναμε το εμβόλιο. Είναι ο μόνος τρόπος να νικήσουμε την πανδημία. Είναι η μεγάλη νίκη της επιστήμης. Είναι η ήττα του σκοταδισμού, των «ψεκασμένων» αντιλήψεων και της μεταφυσικής θρησκοληψίας.

Στη χώρα μας είναι η μόνη ελπίδα απέναντι σε μια κυβέρνηση που από το πρώτο κύμα της πανδημίας και μετά διαχειρίστηκε με χείριστο τρόπο την κατάσταση. Οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και η ανικανότητα κόστισαν ζωές και έπληξαν βάναυσα την οικονομία, τις ζωές των επιζώντων δηλαδή. Κύριο μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη -και όχι μόνο στη διαχείριση της πανδημίας- ήταν και παραμένει η επικοινωνία. Κάθε τραγικό σφάλμα, κάθε εγκληματική ολιγωρία αρκεί να μην γίνεται είδηση, αρκεί να μην παρουσιάζεται από τα κυρίαρχα μέσα, αρκεί να καλύπτεται από τη «βιομηχανία» των fake news.

Η ώρα των εμβολίων και η επικοινωνιακή γελοιότητα

Οι κυβερνώντες φρόντισαν από νωρίς -συνεπικουρούμενοι από τα φιλικά τους ΜΜΕ- να επιδοθούν σε εμπόριο ελπίδας. Κάλυπταν την πολιτική τους επιλογή να μην παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα, να μην ενισχύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, πίσω από τις προσδοκίες για τον ερχομό του εμβολίου, παρουσιάζοντας μάλιστα υπέρογκα στοιχεία σε σχέση με τα πραγματικά, δεδομένου ότι η πρώτη παρτίδα αφορά μόλις 9.750 δόσεις.

Φτάσαμε, λοιπόν, στη στιγμή της άφιξης των εμβολίων για να ζήσουμε ακόμα μερικές εικόνες επικοινωνιακής γελοιότητας, με παράγοντες να φωτογραφίζονται με τις κούτες και σχολιαστές της λίστας Πέτσα να παρουσιάζουν το εγχείρημα του αιώνα με παραλληλισμούς με το έπος του ’40!

Τη ίδια ώρα στο Παρίσι παρέλαβαν και οι Γάλλοι τα εμβόλια. Αλλά αυτοί είναι… επαρχιώτες, δεν ξέρουν από επικοινωνία.

, Παπαλάμπραινα: Το εμβόλιο νικάει το σκοταδισμό, όχι όμως και τη γελοιότητα, INDEPENDENTNEWS

Παραθέτουμε μόνο το τουίτ της δημοσιογράφου Θ. Παπαϊωάννου:

, Παπαλάμπραινα: Το εμβόλιο νικάει το σκοταδισμό, όχι όμως και τη γελοιότητα, INDEPENDENTNEWS