4.2 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Μια ελπίδα είχαμε και την έκαναν……. Κύριο θέμα INDE 21/1/2022

Με όμικρον 2 και πολικό ψύχος πορευόμαστε,...

Νίκος Φίλης: Καλώς έπραξε ο δήμαρχος Σπετσών

Ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, για...

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!» Στους δρόμους οι μαθητές ενάντια στα σχέδια Κεραμέως

ΚΟΙΝΩΝΙΑ«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!» Στους δρόμους οι μαθητές ενάντια στα σχέδια Κεραμέως

Οι μαθητές καλούν σε συλλογικές αποφάσεις των τμημάτων και σε μαθητικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 23/12, ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές για τις πανελλαδικές.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι μαθητές «η επιλογή που σκοπεύετε να κάνετε, δηλαδή να αλλάξετε εν μέσω πανδημίας και μόλις 6 μήνες πριν δώσουμε πανελλήνιες το σύστημα πρόσβασης, είναι έγκλημα» προτείνοντας την ψήφιση κειμένου διαμαρτυρίας από κάθε τάξη και τμήμα της Γ’ Λυκείου σε όλη τη χώρα.

Οι συλλογικές αποφάσεις των μαθητών θα κοινοποιηθούν στους διευθυντές των σχολείων την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου οι μαθητές καλούν σε μαθητικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας.

Μας φέρεστε σαν πειραματόζωα. Διαλύετε τη ψυχολογία μας. Νιώθουμε ότι παίζετε με τις τύχες και το μέλλον μας. Νιώθουμε αδικημένοι.

Αναλυτικά το κείμενο προς ψήφιση των μαθητών:

Όλοι εμείς ζούμε (όπως και όλος ο κόσμος) πρωτόγνωρες συνθήκες εδώ και τόσους μήνες.

Όλοι εμείς ξεκινήσαμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες από πέρυσι και συνεχίζουμε και φέτος την προετοιμασία μας για να δώσουμε πανελλήνιες (αν όλα πάνε καλά) το καλοκαίρι του 2021. Για πολλούς μήνες τώρα αυτή η προετοιμασία γίνεται εν μέσω μιας οθόνης, κάτι που σίγουρα δε μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη προετοιμασία. Δε ξέρουμε ακόμα ποια θα είναι τελικά η ύλη στην οποία θα εξεταστούμε.

Όλοι μας ξενυχτάμε, αγωνιούμε, αγχωνόμαστε, πιεζόμαστε για το πώς θα τα πάμε και για το τι θα γίνει. Έγκλειστοι στο σπίτι μας, χωρίς να βλέπουμε τους συμμαθητές μας, χωρίς να μπορούμε να ξεσκάσουμε έστω και λίγο πολλές φορές, σεβόμενοι την κατάσταση και τους γύρω μας.

Αλλά τα περνάμε όλα αυτά γιατί όλοι έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες. Να συνεχίσουμε τη μόρφωσή μας στο Πανεπιστήμιο. Να πετύχουμε τους στόχους μας.

Η επιλογή που σκοπεύετε να κάνετε, δηλαδή να αλλάξετε εν μέσω πανδημίας και μόλις 6 μήνες πριν δώσουμε πανελλήνιες το σύστημα πρόσβασης, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ!

Μας φέρεστε σαν πειραματόζωα. Διαλύετε τη ψυχολογία μας.  Νιώθουμε ότι παίζετε με τις τύχες και το μέλλον μας. Νιώθουμε αδικημένοι.

Θέλουμε να σας πούμε κ. Κεραμέως … τώρα σας πήρε ο πόνος; ΤΩΡΑ; Μιλάτε για συνειδητοποιημένους μαθητές, αλλά μάλλον εσείς δεν έχετε συνειδητοποιήσει πως νιώθει και σκέφτεται ένας μαθητής και μια μαθήτρια που δίνουν πανελλήνιες.

Και η επιλογή σας αυτή εντείνει το άγχος μας, γιατί μας δημιουργεί και άλλη ανασφάλεια, που πραγματικά εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης πιστεύουμε πως δε χρειάζεται. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ!

Όλοι μας σας λέμε ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ:
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! Γιατί δε θα παραιτηθούμε μέχρι να διορθωθεί αυτή η αδικία. Καλούμε όλους τους συμμαθητές μας σε κάθε τάξη, τους καθηγητές και τους γονείς μας να μας στηρίξουν όπως μπορούν.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Προχωράμε σε:

  • Ψηφίζουμε αυτό το κείμενο σε κάθε τμήμα και τάξη Γ’ Λυκείου σε όλη την Ελλάδα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.
  • Καταθέτουμε το κείμενο ΟΛΟΙ την Τρίτη 22/12 στους Διευθυντές στα σχολεία μας και στις Διευθύνσεις Βθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Να χτυπάει όλη μέρα το τηλέφωνο στο Υπουργείο και να λέει: «Ήρθαν μαθητές της Γ Λυκείου και εδώ…»
  • Κινητοποιούμαστε οργανωμένα και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ΞΑΝΑ στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 23/12.

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Αρέσει σε %d bloggers: